Ateş olsan, cirmin kadar…

Avusturya Meclisi, Türkiye’ye askerî teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi oy birliği ile kabul etmiş… Bu küçük ülkenin, epeydir Türkiye’ye karşı bir karın...

Avusturya Meclisi, Türkiye’ye askerî teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi oy birliği ile kabul etmiş… Bu küçük ülkenin, epeydir Türkiye’ye karşı bir karın ağrısı var galiba!

Avrupa ülkelerinin şımarık, kibirli ve küstahlığa varan tavırları, cüsselerini aşıyor!.. Lakin onlar, bu hâlin pek farkında değil veya öyle görünüyorlar… Düşününüz nüfusu 400 bin civarında olan ve ekonomisi büyük ölçüde kumar turizmine dayanan Lüksemburg gibi bir devletçik, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin durdurulması için çağrıda bulunuyor. Hani ne derler: Bir boyuna posuna bak, bir ettiğin lafa bak!.. İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinin ancak yarısı kadar olan Lüksemburg, boyunu çok çok aşan bu lafları etme küstahlığında bulunuyor. Ondan biraz daha irice olan Avusturya (7 milyonluk nüfusuyla İstanbul’un yarısı bile etmiyor…) ülkemize karşı ambargo uygulama teşebbüsünde bulunuyor. Diyeceksiniz ki, mesele yalnızca nüfus değil. Oraya da geleceğim. Bu Avusturya’nın epey zamandır ülkemize karşı bir karın ağrısı var. Zira geçen hafta Brüksel’de toplanan AB Dışişleri ve Savunma Bakanları toplantısında, Türkiye’nin üyelik sürecinin durdurulmasını isteyen tek ülke oldu. Şimdi de Meclis’ten Türkiye’ye askerî teçhizat ve malzeme satışını engelleyen bir karar geçirmiş bulunuyor. Böylece güya ülkemize baskı yapıp farklı bir davranış biçimine zorlayacak… Bizim o çok güzel halk deyişimizin tam da yeri geldi: Ateş olsan, cirmin kadar yer yakarsın!
Değil Avusturya gibi ufak boy bir devlet, onun ağababası olan dev ülkeler de vaktiyle aynı yola başvurmuştu. 1991’de Almanya (Ki, her daim gölgesi Avusturya’nın üzerindedir…) Türkiye’ye silah ambargosu kararı almıştı. Tam da Alman Meclisinin bu kararı aldığı gün, bir grup gazeteci olarak Parlamento’ya gitmiştik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatan kurtarmak… Dümen çevirmek!.. 23 Mart 2024 | 4 Okunma Dünyanın taşıyamayacağı vicdani yük… 30 Ocak 2024 | 8 Okunma Blinken dördüncü defa turlarken… 06 Ocak 2024 | 110 Okunma İsrail savaşı yaymakta kararlı!.. 04 Ocak 2024 | 150 Okunma 2024 de iyi başlamadı!.. 02 Ocak 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar