Firavunlar ve sihirbazları

Bismillahirrahmanirrahim âlemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah (c.c)’a hamd ederim. Salât ve selâm, Peygamberimize âline ve sahabelerine olsun.Firavun; sapma, saptırma, bozulma, başkalarını bozma, zarara girme, zarara uğratma...

Bismillahirrahmanirrahim

âlemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah (c.c)’a hamd ederim. Salât ve selâm, Peygamberimize âline ve sahabelerine olsun.
Firavun; sapma, saptırma, bozulma, başkalarını bozma, zarara girme, zarara uğratma anlamında yaygın olarak kullanılmaktadır. Buna göre her zalim ve kibirlenen hükümdar veya kişi firavun olarak sıfatlandırılır. Sihir; büyü, gözbağcılık, büyücülük, hilekârlık, aldatmak, haktan uzaklaşmak, batıl bir şeyi hak diye göstermektir. Sihirbaz ise; sihir, büyücülük, gözbağcılık ve hilekârlık yapan kimseye denir.

İNSAN
İnsan yaratılmış bir varlıktır. Biz böyle inanıyoruz. İnsanın fiziki ve ruhi yapısı bir yaratıcı tarafından tasarlanıp yaratıldığının delillerindendir. Ölüm, bu yaratılışın başka bir delilidir. Yine biz Müslümanlar inanıyoruz ki, insanı yaratmış olan, bu uçsuz bucaksız kâinatı yok iken var eden Allah Teâlâ’dır. Allah insanı, akıllı, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, faydalıyı zararlıdan, adaleti zulümden ayırabilen, irade sahibi istediğini seçebilen bir varlık olarak yaratmıştır. Bundan dolayı, yaptığı tercih ve seçimlerden sorumludur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayatın akışı içinde kaybolan edepler 27 Aralık 2017 | 179 Okunma 2018 yılı israf ve faiz bütçesi 23 Aralık 2017 | 268 Okunma Müslüman kadın 20 Aralık 2017 | 102 Okunma Kur’an’da Kadın 16 Aralık 2017 | 119 Okunma İnsan ve Müslüman olarak kadın 13 Aralık 2017 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar