Bir Yahudi Vergisi Olarak Faiz Mikrobu

Bismillahirrahmanirrahim Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah’a (C.C.) hamd ederim. Salât ve selâm, Peygamberimize, âline ve sahabelerine olsun. Irkçı emperyalizm “faizi ve modern vergileri” bir sömürü ve zulüm aracı...

Bismillahirrahmanirrahim

Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah’a (C.C.) hamd ederim. Salât ve selâm, Peygamberimize, âline ve sahabelerine olsun.

Irkçı emperyalizm “faizi ve modern vergileri” bir sömürü ve zulüm aracı olarak kullanmaktadır. Ve bugün yaşadığımız dünyada, içine faiz dâhil edilmemiş bir tek üretim ve içinde haksız vergi bulunmayan bir tek satış ve gelir bırakılmamıştır. Bugün böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bu zamanın geleceğini Peygamberimiz bize haber vermiştir. EBU DAVUD BÜYU 3/3331: Ebu Hureyre’den (R.A.) rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: “İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, faiz yemeyen hiçbir kimse kalmayacaktır. Kişi, faiz yemese bile, kendisine onun buharı bulaşacaktır.” Faizin buharının bulaşması, faiz işlemine şahitlik, kâtiplik yapmak veya faiz yoluyla elde edilen kazançtan verilen ziyafetten yemek, böyle bir kazançla satın alınan hediyeyi kabul etmek gibi değişik şekillerde olabilir. Bu hadisten alınacak ders, faaliyetlerinin esası faize dayanan banka dâhil, bütün benzer kurumlar konusunda Müslümanların dikkatli olması gerektiğidir. Şu veya bu gerekçelerle tercih edilen faizli işlemlere “faiz değildir” demek veya “caizdir” diye fetva vermek Siyonizm’e verilen en büyük destek olur. Müslüman bir kimsenin, faiz şüphesi olan işlemlerin tümünden “faiz olduğunu” esas alıp kaçınması takvanın gereğidir. Abdullah b Ömer (R.A.) Resulûllahı (S.A.V.) şöyle buyururken dinlediğini haber vermiştir: “İyne (yani malı yüksek fiyatla vadeli olarak satıp, daha ucuza peşin parayla nakde çevirmek) yoluyla alışveriş yaptığınız, hayvancılığı ve tarımı gaye edinip cihadı terk ettiğiniz zaman, Allah size öyle bir zillet verir ki dininize (cihada) geri dönünceye kadar o beladan kurtulmanız mümkün olmaz.” Bu hadis, dünyevileşerek “faizci düzene rıza gösterip adil bir düzenin” kurulması için cihadı terk etmeyi ve malı vadeli olarak pahalıya alıp, aynı malı peşin parayla daha ucuza nakde çevirmeyi kınamaktadır.

OYNANAN OYUN

Faiz, dünya Siyonizm’inin bir oyunudur. Faiz bir bedel verilmeden alınan açık bir fazlalık olduğu için, ihtiyaç sahibinin ihtiyacını hafifletecek yerde, onun emeğini ve üretimini karşılıksız gasp eder, dolayısıyla borç yükünü daha da ağırlaştırır ve gerçekte o toplum böylelikle Siyonizm’e çalışan köleler haline dönüşür. 2016 yılında kurumlar vergisi mükellefleri arasında ilk onda “sekiz bankanın” öne çıkması, bu sömürü düzeninin sonucudur. Paranın sadece para babalarının etrafında dönen bir sermaye olması, toplumu durmadan ihtilâllere sürükler. Barışı ve refahı bozar, terörü artırır, ülkeyi yıkıma götürür. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların temelinde faizci kapitalist nizamın temel kuruluşu olan günümüz “bankacılık sistemi” yine bu nizamın “haksız vergi düzeni” ve bu iki düzeni besleyen “materyalist eğitim” bulunmaktadır. Türkiye’yi 15 yıldır idare eden AK Parti, bu üç şeyden taviz vermediği için ülke, her bakımdan içinden çıkılmaz hale gelmiştir. AK Parti, günümüz bankacılık sistemini, vergi düzenini ve materyalist eğitimi esas aldığı için toplumda, büyük bir manevi tahribat, ekonomik yıkım, çatışma ve gerginlik zirve yapmış, dış politikada tam bir facia yaşanmaktadır. Bu tükenmişlik, metal yorgunluğu, kokuşmuşluk, bu politikalarda ısrar edildiği sürece de son bulmayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayatın akışı içinde kaybolan edepler 27 Aralık 2017 | 179 Okunma 2018 yılı israf ve faiz bütçesi 23 Aralık 2017 | 268 Okunma Müslüman kadın 20 Aralık 2017 | 102 Okunma Kur’an’da Kadın 16 Aralık 2017 | 119 Okunma İnsan ve Müslüman olarak kadın 13 Aralık 2017 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar