Karşılıksız para desteğine zam geldi...

Asgari ücret ve enflasyonun artması, verilen sosyal yardım ücretlerinin de artmasına neden oldu.65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı, emzirme ve doğum, cenaze ve ölüm, yetim gibi birçok...

Asgari ücret ve enflasyonun artması, verilen sosyal yardım ücretlerinin de artmasına neden oldu.

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı, emzirme ve doğum, cenaze ve ölüm, yetim gibi birçok yardım desteğine zam geldi.

Bunun adı KARŞILIKSIZ PARA DESTEĞİ.

Devletin, milletine karşılıksız olarak verdiği nakit para desteği.

İhtiyaç sahibi olan veya devletin sosyal sorumluluk projesi dahilinde olan vatandaşlara karşılıksız nakit desteği devam ediyor. 

İhtiyaç sahiplerine karşılıksız yapılan sosyal yardımlar her altı ayda bir memur maaş katsayısına endeksli artıyor. Bu yardımlar için belirlenen gelir şartını ise asgari ücret tayin ediyor. Memurlara ilave artışla birlikte 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 30 zam yapılmıştı. İlave artışı düzenleyen yasa da geçtiğimiz hafta Resmî Gazete’de yayımlanmış ardından da Hazine ve Maliye Bakanlığı memur maaş katsayısını duyurmuştu. Katsayının netleşmesiyle birlikte ilk altı ayda uygulanacak 65 yaş aylığından bakım maaşına ve süt parasına kadar birçok destek tutarları belirlendi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazine’den altın hamlesi 28 Mart 2024 | 261 Okunma Sakin bir hafta bizi bekliyor… 25 Mart 2024 | 220 Okunma Faiz’den medet ummak! 22 Mart 2024 | 879 Okunma Ev mi faiz mi? 20 Mart 2024 | 3.932 Okunma Çarşamba gününe dikkat! 18 Mart 2024 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar