'İlişkileri varmış, birlikte alkol almışlar' DEĞİL; cinsel şiddetin bahanesi olmaz

Türkiye’de cinsel şiddetin önlenmesi ve hepimizin daha bilinçli olması için Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği harekete geçti. Berrak Tüzünataç, Esra Dermancıoğlu, Hasibe Eren ve Tülin Özen’in de...

Türkiye’de cinsel şiddetin önlenmesi ve hepimizin daha bilinçli olması için Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği harekete geçti. Berrak Tüzünataç, Esra Dermancıoğlu, Hasibe Eren ve Tülin Özen’in de aralarında bulunduğu isimler onlara ses verdi ve yanlış inanışlara, bu inanışları besleyen dile “Öyle Değil Böyle” dedi. ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ öncesinde kampanya sorumlusu Begüm Baki ve oyuncu Tülin Özen’le buluştuk.

Fotoğraf: Emre YUNUSOĞLU

Soldan: Begüm Baki, Işıl Cinmen, Tülin Özen

“Kadın dediğin edepli giyinecek”, “O saatte orada ne işi varmış?”, “Evlilermiş, sevgililermiş”, “Alt tarafı şaka yaptım”, “Koskoca profesör yapmış olamaz”, “Benim başıma gelmez”, “İlişkileri varmış, birlikte alkol almışlar” gibi cümlelerin sonrasında kocaman bir DEĞİL geliyor. Başlattığınız kampanya “Öyle değil böyle” diyor. Sizden dinleyelim.

Begüm Baki: Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği olarak cinsel şiddeti önlemenin en etkili yollarından birinin dilin ve algının dönüşmesi olduğunu düşünüyoruz. Cinsel şiddetle ilgili toplumda yaygınlaşmış ve gerçek olmayan genellemeler, inanç ve yargılar var. Kampanyada kullandığımız bu tip cümleler şiddeti yeniden üreten, sürdüren, görünmez kılan mitler aslında… Biz de ‘Öyle değil böyle’ etiketiyle bu mitleri yıkmak üzere çalışıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: HATIRLADIN MI? 19 Eylül 2021 | 177 Okunma Cem Mumcu: Yatakta iki kişi görünür ama yatak dünyanın en kalabalık yeridir 14 Ağustos 2021 | 729 Okunma Flu TV'nin kurucusu İlker Canikligil: Artık herkesin cebinde bir stüdyo var. YouTube'da para değil, içerik önemli 26 Aralık 2020 | 324 Okunma Burcu Budak Albayrak: Herkesin bir Homeopati olmalı 15 Kasım 2020 | 277 Okunma Aytuğ Akdoğan: Çok antipatik bir adam olduğumu düşünebilirsiniz, sorun yok 07 Kasım 2020 | 701 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar