Yeni Cumhurbaşkanı Tarafsız Olmalı İlkesi

Aklın ve akıllı siyasetin gereği de bu gibi gözüküyor.

Altı muhalefet partisinin ortak ilkelerde birleşme toplantılarından çıkan en önemli uzlaşma notalarından biri, hiç kuşkusuz “cumhurbaşkanının siyaseten tarafsızlığı için, herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin bulunmaması” yönündeki kararlılık olmuştur.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, cumhurbaşkanlığına değil, başbakanlığa aday olduğuna ilişkin açıklamasının ardından gelen bu kararlılık, ülkenin, Cumhuriyetin tüm birleştirici değerlerinin yıkımına yol açan Saray rejimi ve halife sultan özentiliğinden kurtulabilmesinin en önemli adımı olarak kabul edilebilir.

“Cumhurbaşkanının siyaseten tarafsızlığı” üzerinde anlaşma sağlandığına göre, altı muhalefet partisinin hiçbir genel başkanının cumhurbaşkanlığına aday olmaması, sağlam ve tutarlı bir parlamenter sistem için hem gerekli, hem de çok yerinde bir tutum olacaktır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar