Uhrevi kampanya

Seçim kampanyası gizemli bir havada sürüyor. Sarayda oturan, elinde Müslümanların kutsal kitabı, il il dolaşıyor. Diyanet İşleri Başkanı kavuğunu giymiş, siyasi fetva veriyor. [Haber görseli]Muhalefet desen...

Seçim kampanyası gizemli bir havada sürüyor. Sarayda oturan, elinde Müslümanların kutsal kitabı, il il dolaşıyor. Diyanet İşleri Başkanı kavuğunu giymiş, siyasi fetva veriyor. [Haber görseli]
Muhalefet desen, onlara, tam da onların istedikleri gibi laf yetiştiriyor.
Sosyetik sivilcelerin, yetmez, oh evetçilerin solda gördüğü HDP’nin çizgisi “Bize iman dersi vereceğine yanındaki hırsıza din dersi ver” yönünde.
CHP’nin Saadet Partisi’nden devşirdiği gözde yöneticisi ise AKP’nin rüşvet için fetva çıkararak “Müslümana güvenilir kanaatini yıktığını” dile getiriyor.
Oysa bizim bildiğimiz, bir laik, hukuk devletinde rüşvet, hırsızlık, ahlaksızlık, yolsuzluk gibi yüz kızartıcı suçlar, öteki dünyaya bırakılmaz, dünyevi yasalarla cezalandırılırlar.
Mahmut Esat Bozkurt’un, Medeni Kanun’un önsözünde dediği gibi:
“Kanunları dine dayalı olan devletler, kısa bir zaman sonra ülkenin ve ulusun ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Çünkü dinler, değişmez hükümler belirtirler. Yaşam yürür, ihtiyaçlar hızla değişir, din kanunları, kesinlikle yaşamın önünde, biçimden ve ölü sözcüklerden fazla bir değer, bir anlam ifade etmezler.”

Mağara adamını yok saymak
Ankara’daki MTA Genel Müdürlüğü içindeki Tabiat Tarihi Müzesi, Türkiye’nin en eski ve en önemli bilim müzelerinden biridir.
Bu müzede, Anadolu’nun doğa tarihi yatar. 3 milyon yıllık dev kara kaplumbağasından tutun, Ankara Kavaklıdere’de yaşamış zürafaya, Kayseri’de yaşamış gergedana, Amasya’da yaşamış nehir yunusuna değin hepsi oradadır.
Müzenin bir başka köşesi vardır ki, dedelerimiz olan “neandertal adamı”na ayrılmıştır. 25 bin yıl önce Salihli yöresinde yaşamış bu “mağara adamı”nın 41 numara ayak izi de bu köşededir.
Mağada adamı, hiç kuşkusuz insan evriminin bilimsel bir kanıtıdır. Ama AKP iktidarı bu kanıtı yok saymak üzeredir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar