Sarıkaya’nın savcılığı ne olacak?

Yukarıdaki fotoğraf, 18-20 Kasım tarihleri arasında Giresun Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Çağımız Cami Mimarisinde Arayışlar” sempozyumunda çekildi. Hem...

Yukarıdaki fotoğraf, 18-20 Kasım tarihleri arasında Giresun Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Çağımız Cami Mimarisinde Arayışlar” sempozyumunda çekildi. 
Hem de “uluslararası” boyutta gerçekleşen ve 7 farklı ülkeden 81 akademisyenin katıldığı, 60 bildirinin sunulduğu sempozyumda, kafasında takke, bir imam dua okuyor. 
Küçük kız çocuklarına tecavüzcülere affın tartışıldığı günlerde, bir devlet üniversitemizin gündemi buydu.

Sarıkaya’nın savcılığı ne olacak? 
Casusluk cemaatinin yarattığı Ergenekon ve benzeri soruşturmaların ilki, 2005 yılında Van’da denenmişti. 
Aydınlanmayı Güneydoğu’ya taşımak isteyen Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile üniversitenin Genel Sekreteri Enver Arpalı, dönemin Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın uydurmaları ile tutuklanmışlardı. Genel Sekreter Enver Arpalı, hakkındaki haksız uygulamalara dayanamamış, cezaevinde intihar etmişti. 
İşte o Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz’dan sonra gazetelere “Rektör Aşkın ve Genel Sekreter Enver Arpalı hakkındaki davayı FETÖ’nün yönlendirmesi ile açtım” gibi açıklamalar yaptı. 
FETÖ çatı davasının iddianamesinde de “yapılan muameleyi hak etmediğini düşünen Enver Arpalı intihara mecbur edilmiştir” denilmesine karşın Ferhat Sarıkaya, bugün halen savcı ve serbest dolaşıyor... 
Enver Arpalı’nın kardeşi Dursun Arpalı’nın savunmanı İsmail Sami Çakmak, hem savcılığa hem de HSKY’ye başvurdu. Ferhat Sarıkaya’nın, daha önce FETÖ nedeniyle anayasayı ihlal, intihara neden olmak gibi suçlardan kaynaklı bir disiplin soruşturması ya da cezası bulunmadığını belirterek, meslekten çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 97 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar