Saray Uçurumdan Atladı

Financial Times’ın yorumu çok açık: Saray, ekonomiyi uçurumdan aşağı atarak kendi gidişini ivmelendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da benzer düşüncede.

Ona göre, Türkiye ekonomisi, tarihinde görülmemiş derinlikte bir siyasal ve sosyal temelli ekonomik bunalıma götürülüyor:
“Demokrasinin, yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün ortadan kalkması toplumsal kutuplaşma, tutarsız ve saldırgan dış politika ve devletin kurumsal çöküşü ile birleşince tarihin en ağır ekonomik krizine girdik.”
Merkez Bankası’ndaki kayınpeder-damat müdahalesine gelince… Yapılanın anayasaya aykırı olduğunu savunan Erdoğdu’nun yorumu şöyle:
“Merkez Bankası’nın asli görevi fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonla mücadele etmek, yani milli paranın itibarını korumaktır. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı milli paranın itibarını sağlar. Banka, ihtiyat akçesini Hazine’ye vermez veya şüpheli swap işlemleri ile rezervlerini manipüle etmez. Merkez Bankası Başkanı bu hukuksuz ve yanlış kararlara karşı direniyor diye görevden alınamaz. Alınırsa Milli para değer kaybeder, yani kur yükselir ve enflasyon artar. Yani millet daha fakir, daha işsiz kalır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 169 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 49 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar