Saray Dumlupınar’ı bilir mi?

DUMLUPINAR -CHP’li Yenimalhale Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dumlupınar Belediyesi’nin MHP’li olmasına bakmadı. Kendi ifadesiyle, “Bu toprakların hakkını teslime geldi” ve Dumlupınar’da, Başkomutan Gazi...

DUMLUPINAR -CHP’li Yenimalhale Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dumlupınar Belediyesi’nin MHP’li olmasına bakmadı. Kendi ifadesiyle, “Bu toprakların hakkını teslime geldi” ve Dumlupınar’da, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi ve Dumlupınar Sosyal Tesisleri’nin yapılmasına ön ayak oldu.
Çünkü söz konusu olan vatan için Dumlupınar bozkırını çiçekleyen şehitlerimizdi. Öyleyse, gerisi ayrıntıydı.
Kuvayi Milliye’ci bir aileden gelen Fethi Yaşar, şehitlerin anısına bir güzel iş yaptı, gerçekleştirdiği tesisi onların aziz ruhlarına rahman etti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Dumlupınar’dan çağrısını yaptı:
“Vatanseverleri yeniden milli mücadeleye çağrıyoruz.”
Peki, Saray ve saraycı, Dumlupınar’ı bilir mi?
Bilmez.
O zaman bildirelim:
Başkomutan’ın deyimiyle “zalim ve mağrurluğun yok edildiği” yerdir!
Saray ve saraycının bugün utanılacak bir niteleme olarak algıladığı, “Türk ulusunun geleceğe güvenmekte haklı” olduğu yerdir!
“Anadolu’da daha başka meydan savaşları verileceğini dikkate alarak herkesin akıl güçlerini ortaya koyması gerektiğinin” ifade edildiği yerdir!
“Aç Türko, ayakkabısız Türko; ne ile taarruz edeceksin?” diye alay eden işgalcilerin yenildiği yerdir!
Saray ve saraycının, siyaseten sıkıştığında düşkün bir dille saldırdığı ulusal kahraman İsmet Paşa’nın “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” diye adlandırdığı utkunun kazanıldığı yerdir!
Saray ve saraycının, “iki ayyaş” diye değersizleştirmeye çabaladığı Gazi ile İsmet Paşa’nın bir köyün avlusundaki kağnı arabasının üzerine ilişip;...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 97 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar