Musul’u kim için kurtarıyoruz?

Ne rastlantı ama... ABD Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Paul Selva, 24 Kasım’da Suriye sınırında Rus uçağının vurulduğu gün Türkiye’deydi. Hürriyet’ten Tolga Tanış’ın...

Ne rastlantı ama... ABD Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Paul Selva, 24 Kasım’da Suriye sınırında Rus uçağının vurulduğu gün Türkiye’deydi. 
Hürriyet’ten Tolga Tanış’ın yazısından öğrendiğimize göre, Amerikan Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’nde verdiği ifadede demişti ki:
“Düşürme olayının ardından o gün öğleden sonra Türkiye’deydim. Türkler, hava sahalarına yönelik bir ihlal yaşandığına inanıyorlar. Ancak benim asıl vurgulayacağım, Türkiye’nin sınırının baştan sona güvence altına alınması. IŞİD’in halen kaçakçılık hatları olan yaklaşık 90 km’lik bir bölüm var. Burası görece açık çünkü IŞİD sınırın Suriye tarafını kontrol ediyor. Türkler, terör uçuş listeleri, terörist kimlik veritabanları ve sınırı güvence altına alacak çeşitli tekniklerle çabalarını ikiye katladılar. Bundan daha fazlasını kapalı ya da gizli bir oturumda tartışabiliriz.” 
Rus uçağının düşürülmesinin arkasında bir bit yeniği var mı? 
Ancak bunu gizli kapaklı iş becerenler bilir. 
Tıpkı Başika’ya asker göndermek gibi, Musul’a “kurtarma harekâtı” düzenlemek gibi... 
Milli Savunma Bakanı’nın Meclis’te açıkladığı gibi Irak’ın kuzeyindeki yerel güçleri ve peşmergeleri eğitmek gibi... 
Rus uçağını ne için, kimin için düşürdüğümüzü, Başika’ya neden asker gönderdiğimizi, Musul’u kimin için kurtaracağımızı, peşmergeleri neden ve kim için eğittiğimizi bilen varsa beri gelsin! 
Eskiden bölgenin jandarmasıydık. Şimdi sıfır numara taşeronu olduk!

Bavulcudan postacıya

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 62 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar