Kurultay süreci

CHP’nin deneyimli kadroları ile görüştük. Onlardan edindiğimiz izlenimlerin, konu başlıkları ile özeti şöyle: Olağanüstü kurultay: Olağanüstü kurultay istemlerinin bir anlamı yok. Kurultay...

CHP’nin deneyimli kadroları ile görüştük. Onlardan edindiğimiz izlenimlerin, konu başlıkları ile özeti şöyle: 
Olağanüstü kurultay: Olağanüstü kurultay istemlerinin bir anlamı yok. Kurultay toplamanın bir matematiği var. 600’e yakın imza toplanması gerekiyor. Bu imza toplanamaz ve olağanüstü kurultaya gidilemezse, olağanüstü kurultay isteyenlerin eleştirileri havada kalacak. Muhalefet ettikleri parti üst yönetimi güç kazanacak. 
Kaldı ki, olağanüstü kurultay için imza vermesi beklenen delegelerin partide il ve ilçe yöneticiliği için beklentileri var. İmza verip de ortada kalmayı mutlaka hesaplayacaklardır.
Olağanüstü kurultayın takvimi de unutulmamalı. Gerekli imza toplanıp işe girişilse, olağanüstü kurultay en erken ocak gibi toplanabilir. Zaten 3 Ocak’ta il kongreleri bitiyor ve olağan kurultay da ocak ayında. 
Her şey bir yana olağanüstü kurultay delegeleri de, olağan kurultay delegeleri de partili değil mi? Olağanüstü kurultay isteyenler parti üyelerine güvenmiyorlar mı? 
Genel başkan adaylıkları: Kişisel değil, ilkesel çıkış olması gerekiyor. GeçmişteBülent Ecevit, bir kadro, tasarım, ilke ve iddia ile liderliğe yürüdü. İsmet İnönü gibi güçlü bir liderin karşısında bu tutum ve yöntemle genel başkan seçildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar