Kepaze

Binali Yıldırım, ABD’ye “kepaze” demiş. Öyleyse… ABD çıkarları uğruna hazırlanan 1 Mart tezkeresi ile Irak’ın kuzeyine girmeme karşılığı ABD ile imzalanan 8.5 milyar...

Binali Yıldırım, ABD’ye “kepaze” demiş. 
Öyleyse… 
ABD çıkarları uğruna hazırlanan 1 Mart tezkeresi ile Irak’ın kuzeyine girmeme karşılığı ABD ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık Dubai Anlaşması, yelpaze mi? 
Genelkurmay Başkanı’na liyakat madalyası takan çuvalcı ABD Generali, paşazade mi? 
CIA ajanı Graham Fuller buyurdu diye, Cumhuriyet ilkeleri, kaldırılması gereken cenaze mi? 
BOP Eşbaşkanlığı, uzun boy ölçmeye yarayan endaze mi? 
Şam’da cuma namazı kılma uğruna yitirilen canlarımız kazazede mi? 
Olup bitenlerin ayrımında olan yurttaşlar şempanze mi?

Türkiye’nin belini kırdırmayan aydın 
Geçen yılın son gününde yitirdiğimiz Dr. Engin Tonguç, yaşamını halkın mutluluğu ve yurdun uygarlaşmasına adamış Cumhuriyet kuşağının son temsilcilerindendi. 
Bu adanmış ömrün çilelerini anlatır ya da yazarken, ağlanacak halimize kahkahalarla güldüren bir biçemi vardı Engin Tonguç’un... 
Cumhuriyetçi atılımın; yeteneksizlik, kötü niyet ve bilgisizlik paçavralarına bürünmüş kişiliklerce nasıl içten içe kemirildiğini, durdurulduğunu ve bir karşıdevrime dönüştürüldüğünü çeşitli anılara dayanarak dillendirirdi. 
Mesleğinde babası İsmail Hakkı Tonguç’un bir yanını, emek ve emekçiden yana olan yanını almış, hekim olarak uzmanlığını da o yönde yapmıştı. 
“Sağlık Yazıları” ve “SSK Yönetiminde 2 Yıl” adlı kitaplarında, işçi sağlığı ve meslek hastalıkları konusunda harcadığı çabaların yanında yaşadığı zorlukları, engellemeleri aktarırken hınzır bir dille “bürokratları” şöyle anlatır: 
“Belkemiksiz, yumuşakça gibi sözcüklerle belirlenen tipik bürokrat, tek başına hareket etme, karar alma yeteneği olmayan, yan tutmaktan ödü kopan, her türlü yeniliğe karşı koyan bir tutucudur. Kendi kanısı ve inancı yoktur. Yumuşak ve akışkandır, her kaba göre şekil alır. Bu tipe yeni bir iş yaptırmak istedinizmi, tüm rahatı kaçar. Kıvrak ve mantık cambazlıklarıyla çok güzel minare kılıfı hazırlar.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 169 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 49 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar