Kendilerini kalkındırmışların adaleti

Rıza Sarraf’ın açıklamalarına göre: AKP’nin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan öteki para cinsleri dışında, 50 milyon Avro rüşvet almış. İran ile yapılan işlerden de yüzde 50...

Rıza Sarraf’ın açıklamalarına göre: AKP’nin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan öteki para cinsleri dışında, 50 milyon Avro rüşvet almış. İran ile yapılan işlerden de yüzde 50 kâr payı istemiş.
Rıza Sarraf’ın işleri için onun önüne bile yatacağını söyleyen AKP’nin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Çin’deki bankalara referans olmak için 100 bin dolar rüşvet almış.
AKP’nin Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, ambargolar yüzünden uluslararası para aktarması yapamayan petrol ve doğalgaz paralarını “altın ticareti” kılıfı altında Halk Bankası’ndan çıkarmış.
AKP’nin AB Bakanı Egemen Bağış, Sarraf’ın Türkiye’deki Aktif Bank’ta hesap açması reddedilince kendisine yardım etmiş.
Bütün bu rezillik ve kepazelikler, günlerce yazıldı, duyuruldu. Dünya âlem biliyor.
Gel gör ki, rüşvet alan Zafer Çağlayan da, Barış Güler de, yolsuz işler yapan Süleyman Aslan da, Egemen Bağış da akça ve de pakça vatandaşlar olarak yaşamayı sürdürüyorlar.
Bu rezaletin son perdesi karşısında bir tek “Cumhuriyet” savcısı yasalarca kendisine verilmiş görev gereği “Bu suçtur” deyip soruşturma açmıyor!
Bir dava daha:
TRT’de AKP döneminde yaşanan kadrolaşma konusunda savcılık iddianame hazırlıyor. AKP’nin TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu casusluk cemaati FETÖ üyeliğinden 8 yıl hapis cezası alıyor.
Savcılık iddianamesinde, hapis cezası alan Koyuncu’yu genel müdür yardımcılığına atayan AKP’nin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in 30 kez adı geçiyor. İddianamedeki sanıklar ve tanıklar, TRT’deki FETÖ kadrolaşmasına

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 168 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar