Johnson’ın gururu

Ali Kemal, İngiliz Muhipleri (Sevenleri) Cemiyeti üyesiydi. Osmanlı Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) olarak Osmanlı’yı parçalayan İngilizler için çalışıyordu. Ülkenin...

Ali Kemal, İngiliz Muhipleri (Sevenleri) Cemiyeti üyesiydi. Osmanlı Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) olarak Osmanlı’yı parçalayan İngilizler için çalışıyordu.
Ülkenin parçalanmasını istemeyen, işgale karşı çıkan, bağımsızlık yanlısı Kuvayi Milliyecilerin, İngilizler adına asılmasını istiyordu.
İşbirlikçiydi, İngilizciydi.
Ali Kemal’in, majesteleri adına üstlendiği görevi, soyundan gelen bir kişi layıkıyla sürdürüyor. Torunu Boris Johnson, yaklaşık yüzyıl sonra İngiliz başbakanı oldu.
Ali Kemal’in atalarının memleketi Çankırı’da ve Kalfat köyünde kimileri sevince boğulmuş durumda!
Johnson’ı bağırlarına basacaklarmış!
Çağrıda bulananlardan biri de babaannesi ile Boris Johnson’ın dedesinin amca çocukları olduğunu söyleyen bir Kalfatlı.
Onun adı, Satılmış. Soyadı, Karatekin.
Eminiz, İngiliz Başbakanı, vefakâr ailesi ile ne kadar gurur duysa azdır. Dış politikanın cenaze namazı
Bir yanda, Saray’ın gözdesi İçişleri Bakanı, sınırları ardına kadar açıp içeri aldıkları milyonlarca Suriyeliyi İstanbul’dan çıkarmaya çabalıyor.
Öbür yanda, İdlib’de “gerginliği azaltma” adına kurulan bölgedeki çatışmalar nedeniyle binlerce Suriyeli yine Türkiye sınırına yığılıyor.
Bir yanda, ABD Suriye’ye Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi bir kendi yönetimine bağlı bir Kürt koridoru oluşturmak için PKK/YPG’ye tam destek veriyor.
Öbür yanda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Saray’a yükümlü Milli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
IMF Defteri 27 Nisan 2024 | 10 Okunma Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar