‘Haddini bil’

Atatürk heykeli ile uğraşan, Rusların işgali sona erdirip kentten çekilmelerini “kurtuluş” sayan Rize Belediye Başkanı (adını yazmaya gerek yok, çünkü insanlık tarihinde nokta kadar yeri...

Atatürk heykeli ile uğraşan, Rusların işgali sona erdirip kentten çekilmelerini “kurtuluş” sayan Rize Belediye Başkanı (adını yazmaya gerek yok, çünkü insanlık tarihinde nokta kadar yeri olmayacak) ulusal kurtuluş nedir, bilir mi? O kurtuluşu başlatan ve yürütenler kimdir, bilir mi? 
Anlayacağını pek sanmıyoruz ama, kendisine yine de çok basitçe açıklayalım: 
Ulusal kurtuluş, adını anmaya gerek olmayanın Rize’de bugün belediye başkanı seçilebilmesine neden olan olaydır. 
O kurtuluşu Atatürk başlatmıştır. Yürütenler de yurtsever Kuvayı Milliyecilerdir. 
Zihni Derin, o yurtseverlerdendir ve Kurtuluş Savaşı sürerken Kurtuluş Savaşı’nı yürütenlerin kurduğu hükümet tarafından Tarım Genel Müdürlüğü’ne getirilmiştir. 
Rize bugün çay ile anılıyorsa, çay ile yaşıyorsa, işte o Zihni Derin’in sayesindedir. 1924’te Çay Yasası çıkarılıp Rize çay üretiminin odağı olmuşsa, Atatürk ve Zihni Derin gibi yurtseverlerin sayesindedir. 
Önüne gelene “Haddini bil” diye bağıranlaradır sözümüz: 
Rize Belediye Başkanı aklını başına alsın, yatıp kalkıp Atatürk ile yurtseverlere dua etsin.

Danıştay’dan yükselen ışık 
Bir toplum aydınlanmaya görsün. İstediğin kadar başını karanlığa gömmeye çalış, bir yerden mutlaka bir ışık bulup aydınlığa çıkacaktır. 
Alın size bir ışık: 
Okullarda kızların başlarının örtülmesine ilişkin yönetmelik değişikliği için yapılan başvuru üzerine Danıştay Başsavcılığı, geçen günlerde dosyaya ilişkin düşüncesini açıkladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 168 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar