Fahir Atakoğlu’nun özlemi

ABD’de yaşayan müzisyen Fahir Atakoğlu, Sabah gazetesine konuşmuş. Trump için “Amerika’nın başına gelmiş en kötü adam” demiş ve bir üzüntüsünü belirtmiş: “Ben de...

ABD’de yaşayan müzisyen Fahir Atakoğlu, Sabah gazetesine konuşmuş. Trump için “Amerika’nın başına gelmiş en kötü adam” demiş ve bir üzüntüsünü belirtmiş:
“Ben de Erdoğan’ın yaş gününe katılmaktan büyük mutluluk duyardım, ama seyahatte olduğumdan gidemedim.”
Atakoğlu, “Amerika’dayken Türkiye’ye dair en çok neyin özlemini çekiyorsunuz” sorusuna da, “Martı sesini” karşılığını vermiş.
Özlemler farklı olabiliyor.
Örneğin, biz Türkiye’de yaşayanlar, en çok demokrasiyi özlüyoruz... TBMM Eşitlik Komisyonu neye yarar?
Milli Eğitim Bakanlığı, başlattığı “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” tasarımını, “erkek ile kadın eşit değildir” çığlıkları arasında sona erdirdi.
Ardından, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Said-i Nursi’nin müritleri, AKP’nin önde gelenleri ile birlikte “İslami İlimler Araştırma Vakfı”nı kurmuş Emin Saraç’ın oğlu YÖK Başkanı Yekta Saraç da, toplumsal cinsiyet kavramını, Türkiye’nin “toplumsal değerleri ve kabulleriyle mütenasip” bulmadı.
TBMM’de kurulmuş olan “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu”nun neyle uğraştığına gelince…
Komisyon en son 11 Aralık 2018’de toplandı.
Komisyonun o son toplantısının gündemi şöyleydi:
- Oturum Başkanı Başkan Vekili Candan Yüceer’in, annesinin vefatı nedeniyle Komisyon Başkanı Canan Kalsın’a komisyon ve şahsı adına sabırlar, merhumeye Allah’tan rahmet dilediğine ilişkin açıklaması.
- Oturum Başkanı Başkan Vekili Candan Yüceer’in, komisyon üyeliğine seçilen Kütahya milletvekili Ceyda Çetin Erenler’e “Hoş geldiniz” dediğine ilişkin açıklaması.
- Kadın Erkek Fırsat Eşitliğ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 169 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar