Evet çıkarsa neler olacak?

Anayasa ile ilgili halkoylamasından “Evet” çıktığında ne olacağını, en anlaşılır biçimiyle AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Yalova’daki bir toplantıda...

Anayasa ile ilgili halkoylamasından “Evet” çıktığında ne olacağını, en anlaşılır biçimiyle AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Yalova’daki bir toplantıda anlattı: 
“2007 yılında Bilecik, Yenişehir, Bursa arasında bir yol ihalesi alındı. 10 yılda ilk defa yeni inşaatta başlayabilmişler. Neden biliyor musunuz? Bir firma ihaleyi alıyor, başka bir firma gidiyor Kamu İhale Kurumu’na şikâyet ediyor. İhale iptal ediliyor, başka bir firmaya veriyor. Başka firmaya verilince diğer firma da gidiyor Danıştay’a dava açıyor. Danıştay tekrar durduruyor. 10 yıl inşaatına başlanamayan bir yol ihalesi. İşte onlar da vesayet odakları.” 
Yani… “Evet” çıkarsa, yargı filan hak getire. Halife sultan, yasa, tüzük, yönetmelik, şartname, kısacası hiçbir kural tanımadan ihaleleri canı kimi çekerse ona verecek. 
AKP’li Ataş, halkoylamasından “Evet” çıkarsa, memurlara ne yapacaklarını da örneklerle açıkladı: 
“Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü 7 sefer AK Parti hükümetleri döneminde görevinden alındı, 8 sefer geri geldi. Yalova’da okul müdürünü görevden alma şansınız yok. Niye? Mahkemeye gider yine karşınıza oturur. İşte halkoylaması sonucunda bu vesayet odakları bitecek ve tüm bu kararlar yerle bir olacak. İşte bu tür ülkenin kalkınmasını, gelişmesini, işini doğru yapmayan ne kadar bürokrat varsa hepsinin işine son verilecek. İşini adam gibi yapacak ya da defolup gidecek. İşini yapmayan embesillerden bu ülkenin kurtulması gerekiyor.” 
Yani… “Evet” çıkarsa, halife sultan “embesil” olduğuna karar verdiği memurları sorgusuz sualsiz işinden edecek.

Briyantinlinin fonu
Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT ve Borsa İstanbul, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV, Eti Maden ve Çaykur’un hazine payları, çoğunluğu turizm bölgelerinde olan çok değerli 2 milyon 290 metrekareyi aşkın hazine taşınmazı, artık bir briyantinlinin elinde… 
İster satar, ister atar, ister üzerine ev kurar, ister yer bitirir, ister cebine atar. Ne TBMM, ne Sayıştay, ne de mahkemeler karışabilir. 
İşte bizde buna “serbest piyasa” diyorlar!

Hayır oylaması öncesi MHP’de durum 
Bir küçük nabız yoklaması yaptık. Halkoylaması öncesi MHP içinde iki ayrı görüş öne çıkıyor: 
1.Meral Akşener’in başını çektiği parti içi muhalefetin başarısız olduğu görününce, onları destekleyen kimi belediye başkanlarının da içinde yer aldığı çoğunluk, genel merkeze yakınlaştı. MHP’de “Hayır” firesi en çok yüzde 40 olur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 38 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 97 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar