Ensarcı eğitime dava

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen aylarda imzaladığı birer protokolle yetki ve görevlerinin birçoğunu, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ile Birlik Vakfı’na devretmişti. Yürekli bir öğrenci velisi...

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen aylarda imzaladığı birer protokolle yetki ve görevlerinin birçoğunu, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ile Birlik Vakfı’na devretmişti.
Yürekli bir öğrenci velisi, Danıştay’a başvurarak bu protokollerin iptali ve yürütmelerinin durdurulmasını istedi. Dava dilekçelerinde, “din ve değerler eğitimi”ni benimseyen bu kuruluşların milli eğitim sistemine dahil edilmesinin hangi hukuksal metinlere aykırı olduğu şöyle özetlendi:
“Protokol özellikle anayasanın ‘Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi’ başlıklı 42. maddesinde yer alan, ‘Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz’ hükmü ile ‘İnkılap kanunlarının korunması’ başlıklı 174. maddesinde yer alan 3 Mart 1340 tarihli ve 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu’nda kabul edilen öğretim birliğine, karma eğitime, eğitimde laikleşme ve çağdaşlaşmaya (milli kültüre dayalı, demokratik ve bilimsel) aykırı bulunmaktadır.”
Dilekçenin anlamı çok açık:
Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki Ensarcılar, imzaladıkları protokolle Türkiye Cumhuriyeti’nin “laik hukuk devleti olma” niteliğini ortadan kaldırıyorlar.Tıpkı FETÖ’cüler gibi.
 
Muhtar nikâhı kimin önerisi?
Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi, “imamlara nikâh yetkisi” tanıyan yasaya, “muhtarlara da nikâh yetkisi verelim” önerisi ile sözüm ona muhalefet etmişti!
Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, “muhtarlara nikâh yetkisi” önerisini AKP’nin 2014’te İç Güvenlik Yasa Paketi ile T...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 168 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar