Düşme zamanı

Nuray Mert, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet gazetesinde, yine Atatürk’ü, Cumhuriyetçi anlayışı diline doladı. AKP’ye, “Madem Atatürk’e karşısınız...

Nuray Mert, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet gazetesinde, yine Atatürk’ü, Cumhuriyetçi anlayışı diline doladı. 
AKP’ye, “Madem Atatürk’e karşısınız, Atatürk’ü müfredattan silin” yönünde akıl veriyor. 
Biz daha önce Nuray Mert ve onun gibilerine, bu köşeden “düşün yakamızdan” diye seslendiğimizde kimileri bize gazetecilik öğretmeye kalkışmıştı. Daha gür sesle sözümüzden dönmediğimizi bir kez daha duyururuz: 
Cumhuriyet düşmanlarına yamananlar, Cumhuriyet düşüncesine zarar verenler, Cumhuriyet’i ilkeleri ile birlikte batağa sürükleyenler, casusluk cemaatinin toplantılarında gericiliğe göz süzenler, yetmezlik içinde yobazlığa evet diyenler... 
Düşün artık yakamızdan!

Devletin yeni resmi aile cemaati 
Nuray Mert ve destekçileri Atatürk, Cumhuriyet ve evrim ile uğraşırken, Milli Eğitim Bakanlığı, çocuk istismarı ile ünlenmiş Ensar Vakfı ile 5 yıllık işbirliğine karar verdi. 
Ensar Vakfı, kurucuları ve bugünkü yönetimi ile AKP’nin cemaat örgütlenmesidir. Özellikle casusluk cemaati ile çıkar çatışmasına girdikten sonra Ensar Vakfı, AKP’nin bir tür “resmi devlet vakfı” haline dönüştürülmüştür. 
Kurucuları arasında AKP’li eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi isimlerin yer aldığı vakfın bugünkü mütevelli heyetindekilerin kimlikleri, “resmi vakıf” saptamasına kanıt oluşturur:
İsmail Cenk Dilberoğlu (Başkan): İstanbul İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyelerinden. THY İcra Komitesi üyesi. 
Abdurrahman Kayapınar (Başkan Yardımcısı): THY Teftiş Kurulu Başkanı. 
Halil İbrahim Bacacı (Başkan Yardımcısı): AKP’li eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı ile AKP’li İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlunun iş ortağı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 97 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar