Doktor görevde

Sam Amca, Doktor Frankeştayn rolünü başarıyla sürdürüyor. Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırarak denetleme ve yönetme oyununda her yol geçerli. Tıpkı Irak’ta olduğu gibi “demokratikleşme”...

Sam Amca, Doktor Frankeştayn rolünü başarıyla sürdürüyor.
Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırarak denetleme ve yönetme oyununda her yol geçerli.
Tıpkı Irak’ta olduğu gibi “demokratikleşme” masalı ile Suriye de karıştırıldı, şimdi üstüne tuz biber ekiliyor. [Haber görseli]
Laboratuvarında IŞİD canavarını yaratanın da ona karşı PYD’yi kullananın da aynı doktor olduğunun kanıtlarına tanıklık ediyoruz.
Arkadaşımız Sertaç Eş’in geçen hafta yazdığı haber ve gazetelerde yayımlanan artık anlamını yitirmiş Suriye-Türkiye sınırına ilişkin haritalar, tek bir gerçeği ortaya koyuyor:
Kobane ile Cezire bölgesini birleştiren PKK’nin Suriye kanadı PYD, önümüzdeki dönemde Kobane ile kontrolü altında bulunan Kilis’in güneyindeki Efrin bölgesini birleştirmek istiyormuş. Böylece PYD, birleştirdiği kantonlarla Hatay sınırına dayanmış.
Oraya kadar gelmişler madem, Hatay’da da bir kanton kursunlar, Irak’ın kuzeyinden bir uzun dille denize inmiş olurlar!
Geçmişte emperyalizme başkaldırmış bir halkın, 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi ne zaman, ne yapacağı belli olmaz. Mandayı kabul etmiş bir Kürt koridoru, bölge için en uygunudur.

Demirel’den koalisyon üzerine
Geçen hafta yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dört ayrı koalisyon hükümetinde bakan ve Başbakan olarak görev almıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 168 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar