Devlet adamı

Bir zamanlar devlet kesesinden bolca pay elde etmek bir medya kuruluşu, bir de banka sahibi olmak biricik zenginleşme aracıydı. Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın da NTV’si ve İnterbank’ı vardı. İnterbank’a el...

Bir zamanlar devlet kesesinden bolca pay elde etmek bir medya kuruluşu, bir de banka sahibi olmak biricik zenginleşme aracıydı.
Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın da NTV’si ve İnterbank’ı vardı. İnterbank’a el konuldu, dönemin parasıyla 783 trilyonluk zararı halka yüklendi. Cumhuriyet’in kurduğu Etibank’ı da almıştı, batırdı.
Süleyman Demirel’in aile fotoğraflarında yer alan Cavit Çağlar topu topu 10 ay cezaevinde kaldı. Hüküm giydi mi?
Kendisine 1 yıl 9 ay 25 gün hapis ile 208 bin 300 lira para cezası verildi. Bir koşulla:
Hapis cezası, 5 yıl içinde tekrar suç işlenmemesi durumunda düşecekti!
Aynı Cavit Çağlar’a, kasım ayında Kremlin Sarayı’nda “Devlet Nişanı” verilmişti…
Çağlar, ödüle, Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin aşılmasına katkı sağladığı için uygun görülmüştü. Çağlar, o kriz sürecine nasıl girdiğini geçen günlerde açıkladı:
“Çok yakın arkadaşım” dediği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yaptığı bir görüşmede “Hallederiz” demiş; bir “devlet adamı” olarak geçmişte nasıl hallettiyse öyle halletmiş, ödülü de kapmış.
Saray’daki AKP’linin “dik ve milli duruşuna hayran olduğunu” açıklayan Çağlar gibi devlet adamları sayesinde bugün içinde bulunduğumuz duruma geldiğimizi hiç unutmamak gerek. İran’daki kıvılcım
Trump, demiş ki:
“Yüce İran halkı yıllardır baskı altında. Yemeğe ve özgürlüğe açlar. İnsan haklarının yanı sıra İran’ın zenginliği de yağmalanıyor. Değişim zamanı geldi.”
İran’ın do...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 169 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar