Değişim çorbası

Genel başkan seçildiğinden bu yana CHP seçmenine MHP’liden cemaatçiye değin her türlü adayı dayatan Kemal Kılıçdaroğlu, son seçim sonuçlarından “partidekideğişimin...

Genel başkan seçildiğinden bu yana CHP seçmenine MHP’liden cemaatçiye değin her türlü adayı dayatan Kemal Kılıçdaroğlu, son seçim sonuçlarından “partidekideğişimin devam etmesi” sonucunu çıkardı. 
CHP’de olup biteni Kılıçdaroğlu’nun en yakın kadrosuna bakarak algılayabiliriz: 
Partiyi, Fikirtepe kıraathanesi, örgütsüz DSP şubesi, Harvard neoliberal ekonomi kürsüsü, HDP’nin kültür kolu, İslamcı düşünce dergisi, ABD lobi şirketi temsilciliği, popüler gazete yazıhanesi, Dersimli köy derneği sanan bir üst yönetim değiştiriyor. İddia edildiği gibi CHP’ye “kitle partisi olma” özelliğini kazandırmaktan çok, değişim denen şey, bir ideolojik çorba olarak seçmenin sofrasına sunuluyor. 
Seçmen işte bu bulamacı içmiyor. Çünkü, görüntüsünden ve kokusundan ne mercimek, ne düğün, ne de yayla çorbasına benziyor.

Çöplük
Daha önce bu köşeden, ekmeği ile ünlü Giresun’un Çavuşlu beldesindeki yurttaşların, yaşadıkları yöreye “katı atık düzenli depo bertaraf tesisi” yapılmasına karşı çıktıklarını duyurmuştuk. 
O uzun tanımlamaya bakmayın siz. Açıkçası Çavuşlu çöplük yapılmak isteniyordu. 
Yargı iki kez durdurma kararı aldı. Hukukun guguktan da öte düdük sayıldığı günümüzde, doğal olarak o kararlara uyulmadı. 
Ve adına türküler yakılan Sis Dağı’nın eteklerinden doğan, Çavuşlu’da denize dökülen Küçük Dere’nin böğrüne 26 Ekim’den bu yana çöpler dökülmeye başlandı. 
Ekmekleri bozmakla kalmadılar, ekmeğin memleketini de bozdular.

CHP’ye yeni adaylar
CHP’de adı gündeme taşınan lider adaylarına önümüzdeki günlerde, hem parti üyelerinin hem de kamuoyunun baskısıyla yeni isimler katılabilir. Örneğin, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel
Örneğin, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 169 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar