Cemaatler koalisyonu

Sakarya Valisi İlhan Balkanlıoğlu’nun, İsmailağa cemaatinin tekbirleriyle işe başlaması kimilerince şaşkınlıkla karşılandı. Oysa, Cumhuriyeti savunan tüm alanlar, güçler, kurumlar ve...

Sakarya Valisi İlhan Balkanlıoğlu’nun, İsmailağa cemaatinin tekbirleriyle işe başlaması kimilerince şaşkınlıkla karşılandı. 
Oysa, Cumhuriyeti savunan tüm alanlar, güçler, kurumlar ve araçlar içten içe, sinsice ele geçirilmiş ve çürütülmüşken gerçeklere şaşkınlık göstermek, ancak safdillikle açıklanabilir.
Varlık nedeni cemaatler olan AKP’nin kuruluş sürecinde etkin rol oynayan dinsel vakıf ve örgütlerin bir cemaatler koalisyonu oluşturduğu bir gerçeklik. 
27 Şubat 2004 tarih ve 3590-106-04/ İSTH. KS (7681) sayılı İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı’na ait belge, ülkeyi yönetenlerin cemaat bağlantıları açısından çok önemlidir. (Belgenin altında imzası bulunan Tuğgeneral Halil Helvacıoğlu, casusluk cemaatinin yürüttüğü Balyoz davasında yargılandı. Hakkında verilen hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu ve beraat etti.) 
Bu belgede, “Necip Fazıl Kısakürek’in Nakşibendi şeyhi Seyyid Abdülhakim Arvasi dergâhının etkisiyle tarikat-cemaat ilişkilerine katıldığı ve Milli Görüş hareketinin önde gelen isimlerinin yetişmesinde önemli rol oynadığı, Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gülün bu isimlerin başında geldiği” belirtilir.
Aynı belgeye göre, bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ gibi kimi AKP’liler “Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa Dergâhı”na bağlıdırlar. 
AKP’nin iktidarını, casusluk cemaati ile yükselttiği ve pekiştirdiğini biliyoruz. Çıkar kavgası nedeniyle o cemaat ile kanlı bıçaklı olduktan sonra yerini başka cemaatlerin aldığı da su yüzüne çıkıyor. 
Bir örneğini CHP’li Mahmut Tanal açıkladı: 
Şu anda İçişleri, Adalet, Sağlık bakanlıkları Menzil tarikatının elinde. 
Emniyet mensupları tayin terfi
 alabilmek için Menzil’den referans alıyor.” Emniyet Menzilci, vali İsmailağacı! 
Menzilciler İsmailağacılarla anlaşamazsa, al başına bir 15 Temmuz daha…

Bitirilen milli petrol davası 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar