Bize devrimcilik gerek

Günlük özel haberleri, yorumları ve dizileri ile atağa geçen “telgrafhane. org”bilgisunar sitesinin genç Genel Yayın Yönetmeni Taylan...

Günlük özel haberleri, yorumları ve dizileri ile atağa geçen “telgrafhane. org”bilgisunar sitesinin genç Genel Yayın Yönetmeni Taylan Özbay, “AtatürkçülüğünKurtuluş Savaşı” adlı kitabında gardırop Atatürkçülüğüne yönelik ciddi eleştiriler getiriyor. 
1923 devriminden ödün vere vere karşıdevrimin doruk noktasına çıkaran ve çıkarmaya devam eden çevreler ve siyasetçilerin okuması gereken kitapta Özbay,Atatürk’ün pek bilinmeyen bir görüşüne de yer vermiş. Atatürk, 1918’de söylemiş şu sözleri: 
“Benim elime büyük yetki ve güç geçerse ben sosyal hayatımızda istenilen inkılâbı bir anda bir coup (vuruş) ile yapacağımı zannederim. Zira ben, bazıları gibi, halkı veulemayı yavaş yavaş benim görüşlerimin derecesinde görmeye ve düşündürmeye alıştırmak suretiyle bu işin yapılabileceğini kabul etmiyorum ve böyle bir harekete karşı ruhum isyan ediyor. Ben bu kadar yıllık yükseköğrenim gördükten, sosyal ve uygar hayatı inceledikten ve özgürlüğü tatmak için ömür harcadıktan sonra neden halk seviyesine ineyim? Onları kendi seviyeme çıkarırım.” 
İdare-i maslahatçılık, gelene ağam gidene paşamcılık, dönme dolapçılık, liboşluk,“yetmez ama”cılık, kof külhanlık, uydurukçuluk, popülistlik, merkez sağcılık ile yetinenler karşısında Atatürk’ün akılcı, bağımsızlıkçı devrimciliğini diri tutmak gerekiyor.

Sıra kıdem tazminatında 
Emeğin haklarını adım adım izleyen Şükrü Karaman uyarıyor: “Kıdem tazminatı fonuna ilişkin yasa bu dönemde Meclis’ten çıkabilir. 
Çünkü hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Ulusal İstihdam Stratejisi’nde hem de 2015 Ekimi’nde yayımlanan Orta Vadeli Program’da kıdem tazminatı fonunkurulacağı açıkça ilan ediliyor. Eğer fon kurulursa emekçinin alacağı kıdem tazminatı miktarı azalacak, alabilme koşulları zorlaşacak. Yani yürürlükteki sistem yok edilecek, yerine yepyeni bir fon gelecek.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar