Benden sonra tufan

Bağımsızlığı yeniden diriltmenin, onun önemini duyumsamanın tam zamanıdır. Dün, Malazgirt törenleri ile gölgelenmek is­tenen unutturulamaz kurtuluş günü 30 Ağustos’tu. Yoksul, düşkün...

Bağımsızlığı yeniden diriltmenin, onun önemini duyumsamanın tam zamanıdır.
Dün, Malazgirt törenleri ile gölgelenmek is­tenen unutturulamaz kurtuluş günü 30 Ağustos’tu. Yoksul, düşkün, dışlanmış, yönetenlerince horlan­mış, dahası yurdu satılmış bir halkın, gözü pek bir önder ile birlikte yürüttüğü bağımsızlık savaşının ka­zanımlarının ufacık da olsa tortusunun kalmaması için didinenlerin dönemini yaşıyoruz.
Saray düzeni, tıpkı hayranı olduğu Osmanlı hane­danı gibi, emperyalist ülkeler arasında ödüncü den­ge politikaları ile günü idare etmeye çalışıyor.
Fırat’ın batısında Rusya, doğusunda ABD ile yapı­lan pazarlıklarla “akıllı” dış politika yürüttüğünü sa­nan Saray’ın, iki büyük gücün çıkarları arasında kal­dığı ortada.
Kurulmuş saat sarkacı örneği, bir ABD, bir Rusya yönüne salınan Saray’daki AKP’li, Türkiye’yi içinde savaş, kan, acı, göç, iç düşmanlık ve ekonomik bu­nalım bulunan bir bağımlılık batağına doğru sürükle­miş bulunuyor.
Sözgelimi, Rusya dönüşü, “Rus yapımı savaş uça­ğını, Amerikan yapımı uçağa seçenek olarak alacak mısınız” diye sormuşlar.
“Biz” demiş, “Hiçbir zaman kendi bağımsızlık mü­cadelemizi birilerinin dudaklarının arasına bırakama­yız.”
Ruslara karşı Amerikalılara, Amerikalılara karşı da Ruslara sığınmayı bağımsızlık sanıyorlar açıkçası...
Tarihe dönüp baktığımızda da, “Egemenlik be­nimdir” hastalığına kapılanların kendi toplumunu ve dünyayı sanrılarla onarılması zor yıkımlara sürükledi­ğini görüyoruz.
Örneğin, Hitler. Sebastian Haffner “Hitler Üze­rine Notlar” kitabında, Nazilerin lideri için şu sapta­mayı yapıyor:
“O her şeyi so...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar