Askıda Parti Çok, Oy Veren Yok

Gazetelerde, haber sitelerinde son günlerde yayımlanan anketler aşağı yukarı benzer sonuçlar veriyor: İktidardaki ittifakın iki ayağı, AKP ve MHP geriliyor.

Gazetelerde, haber sitelerinde son günlerde yayımlanan anketler aşağı yukarı benzer sonuçlar veriyor:

İktidardaki ittifakın iki ayağı, AKP ve MHP geriliyor.

Ancak işin garip, garip olmakla birlikte demokrasi açısından tehlikeli yanı, muhalefetin de oy oranı düşüyor veya düşmese de yükselmiyor, yerinde sayıyor.

Bu demektir ki askıda çok sayıda parti var, ama alan yok. Seçmen, var olan siyasete ve siyasetçiye güvenmiyor, inanmıyor...

Bu durum, yukarıda değindiğimiz üzere demokrasi açısından bir tehlike işareti. AKP Genel Başkanı’nın dayatması ve mühürsüz oylarla geçerli sayılan hukuksuz Saray düzeniyle varılan bu sonuç, egemenliğin tümüyle ulusun elinden alınmasına yönelik bir ortam yaratabilir. Bugün bu ortam için elverişli bir siyaset iklimi olduğu da çok açık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 278 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 164 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 42 Okunma Sefalete ve Esarete Karşı 17 Şubat 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar