Askerlikten muaf

Casusluk cemaatinin üyelerinin darbe girişimi sırasında karargâhındaki makamında teslim olmuş Genelkurmay Başkanı olarak tarihe geçen eski generalin hazırladığı askerlik yasası Meclis’e sunuldu...

Bir maddesi çok dikkat çekiyor:
“Barışta, olağanüstü hal veya seferberlik hallerinde veya savaşta, askerliğini henüz yapmadan, Cumhurbaşkanı’nca gerekli görülen sahalarda özel olarak görevlendirilen gönüllüler, Cumhurbaşkanı’nca belirlenen şartlara uydukları takdirde askerlik hizmetinden muaf tutulur.”
Sözgelimi, özellikle 31 Mart seçiminden sonra Saray’a yönelik eleştirileri üzerine acele Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilmiş olan Bülent Arınç, askerliğini yapmamış olsa; Saray’daki AKP’li tarafından hizmetlerinden dolayı askerlikten affedilebilir.
Ya da Meral Akşener’in tanımıyla, belediyeden Malazgirt Savaşı’ndan bile daha çok ok atılmasını sağlayacak parayla Türk sporuna gönüllü hizmet veren Bilal Erdoğan da, askerliğini yapmamış olsa, silah altına alınmayabilir.
İktidar dönemleri boyunca, yalnızca yoksulların vatan görevi yapması anlamına gelecek bir sisteme kapı açmışlardı, şimdi her alana yaygınlaştırdıkları “partizanlık ve kayırma”yı askerlikte de uygulamaya sokuyorlar.
Üstelik “milli beka”dan söz ede ede...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar