Anadolu ayakta...

Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle yaklaşık bir haftadır Anadolu’daydık. Cumhuriyetçi, laik kesimde teokratik diktatörlük karşısında bir karamsarlık var gibi gözüküyor ya... Tam tersine Anadolu ayakta...

Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle yaklaşık bir haftadır Anadolu’daydık. 
Cumhuriyetçi, laik kesimde teokratik diktatörlük karşısında bir karamsarlık var gibi gözüküyor ya... Tam tersine Anadolu ayakta, direniyor. 
Konya’da Eğitim-İş’in yurtsever Şube Başkanı Şükrü Balun ve arkadaşları, aydınlanma devriminin öncüsü olmuşlar. Üstlerindeki büyük baskılara, öğretmenlere açılan soruşturmalara karşın savaşımlarını sürdürüyorlar. Aydınlarımızın anısına düzenlenen törende, CHP’den Komünist Partisi’ne, Vatan Partisi’nden ÇYDD’ye, ADD’den gençlik örgütlerine hemen hemen tüm muhalefet oradaydı. Bir öğretmen örgütünün çatısında birleşmişler, bilinçle ayakta duruyorlardı.
İzmir Karşıyaka’da, kan kardeşlerimizle birlikteydik. Musa Anter’in çocukları Dicle,Rahşan ve Anter AnterMetin Göktepe’nin ablası Meryem GöktepeBerkin Elvan’ın babası Sami ElvanNesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimenİlhan Erdost’un kızı Alaz ErdostYusuf Ekinci’nin oğlu Sertaç EkinciOnat Kutlar’ın eşiFiliz KutlarBehçet Aysan’ın kızı Eren Aysan, Necip Hablemitoğlu’nun eşiŞengül Hablemitoğlu; birer direnç simgesi olarak kol kola girmişlerdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın dediği gibi, ateşin düştüğü yerden hep bir ağızdan ses verdik... 
Denizli de ayaktaydı. ÇYDD Şube Başkanı Ümran Aygün ve arkadaşları, gençlerin yetişmelerine destek veriyor, tiyatro oyunlarıyla, konserlerle kentin çağdaş yüzünün kararmaması için karınca gibi çalışıyorlar. 
Denizli Makina Mühendisleri Odası’nda düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliğine katılanlardaki kararlılık, zorbalığa hiçbir zaman teslim olmayacaklarını gösteriyordu. 
Alaşehir’de CHP Gençlik Kolları’nın ateşli Başkanı Veli Kaya’nın düzenlediği geceye katıldık. Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındaki siyasetçilere hiç benzemiyordu CHP örgütündekiler. Devrimci yanlarını diri tutmaya devam ediyor, her türlü gericiliğe ve sömürüye karşı inançla savaşım verme coşkusunu sürdürüyorlardı. 
Ankara Etimesgut CHP örgütünde de benzer kadrolarla tanıştık. Emeklisiyle, emekçisiyle, genciyle; onlar da olup bitenin ayrımındaydılar ve demokratik mücadelenin mutlaka yükseltilmesinden yanaydılar. 
Ve kadınlar, özellikle de kadınlar, haklarının ve haklarımızın peşindeydiler.
İnancımız bir kez daha pekişti, Cumhuriyetçi mayayı yok edemeyecekler!
İktidarda ve muhalefette, 1923 devrimine ihanet edenler, hiç kuşku yok, sonunda yenilecek, çekilip gidecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar