AKP komutası

Darbe gecesi namaz kılıp darbecilere tam teslim olan, Genelkurmay Başkanlığı’nı sürdürecek. Casusluk cemaatinin TSK’de örgütlenmeyi doruğa çıkardığı dönemde Genelkurmay İstihbarat...

Darbe gecesi namaz kılıp darbecilere tam teslim olan, Genelkurmay Başkanlığı’nı sürdürecek. 
Casusluk cemaatinin TSK’de örgütlenmeyi doruğa çıkardığı dönemde Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı yapan, Kara Kuvvetleri Komutanı olacak. 
Darbeyi önlemeye kalkan komutan ise cezalandırılmışçasına hafife alınacak… 
Son atamalar, AKP Genel Başkanı’nın ordusunun nasıl yapılandırıldığının somut göstergesidir.

Silahlanma mı?
Sultanbeyli Belediyesi’nin duyuru panolarında bir ayı aşkın süredir sergilenen afişi okurumuz Hakan Kuntay göndermiş. Soruyor: 
Asker uğurlamaları sırasında magandaların silah atmaması için iyi niyetli bir çalışma olarak görünüyor. Fakat insan düşünmeden edemiyor. Bu afiş aynı zamanda Sultanbeyli’de yaşayanların önemli bir kesiminin silahlı olduğunu itiraf etmiyor mu? Daha derin düşünürsek, gelecekteki iç savaşa hazırlık olduğunun bir işareti sayabilir miyiz?

Zırvalara okur yanıtı 
Gazetemiz Cumhuriyet’in onurlu tarihsel çizgisini “yasakçı, tek tipçi, dar kalıpçı” gibi zırvalarla küçümsemeye kalkanlara ilişkin yazımıza okurlarımızdan çok olumlu yansımalar geldi. İşte onlardan birisi:
Biz 1980 darbesinde Mamak askeri mahkemelerinde yargılanırken tek sahip çıkan, savunmamızı haber yapan gazete Cumhuriyet gazetesidir. 2010referandumunda yargı AKP iktidarının eli ile Fethullah cemaatine teslim edilirken ‘Yetmez ama evet’ diyerek stratejik hata yapan sözde ilerici (!) entelektüel geçinenlerin, ülkemizin bu duruma gelmesinde büyük sorumluluğu vardır. Somut tarihsel koşulların getirdiği Cumhuriyet’in tarihsel çizgisini bu tür kalemlerin sorgulamaya hakları yoktur. Bazı kalemler köşe yazıları ile bu stratejik hatayı gizlemeye çalışıyorlar. Bunların kamuoyu önünde açıkça özeleştiri yapmadıkları sürece affedilir yanları yoktur. Ahmet Fuat Özkan (TÖB-DER Merkez Yönetim Kurulu Davası’ndan 8 yıl hüküm giydi.)

Meydanda 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar