AKP böyle kadrolaştı

Arkadaşımız Fırat Kozok, Davutoğlu hükümetinin bol bol atama yapmaya devam ettiğini duyurdu.Devleti, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olmaktan çıkaran AKP için çok doğal bir davranış....

Arkadaşımız Fırat KozokDavutoğlu hükümetinin bol bol atama yapmaya devam ettiğini duyurdu.
Devleti, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olmaktan çıkaran AKP için çok doğal bir davranış. Şaşırmamak gerek. 
Kamusal alanda araştırmalarıyla tanıdığımız emekli Mülkiye Müfettişi MahmutEsen’e göre, AKP döneminde, kamu görevlilerinin görevden alınmalarında atama kararnamesi çıkarılması tali bir yöntem haline getirildi. Yerine toplu görevden alınmalara gidildi. Böylece kamu çalışanlarının idari yargıya gitmelerinin de önü kapatılmış oldu. 
Devlet yönetiminde devamlılığın sağlanması, kurumsal hafızanın korunması, kurullara ve kurallara uyulmasını sağlama gibi konularda deneyimli bürokratik kadrolar giderek azaldı. 
Mahmut Esen, 2011’de Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili çıkarılan kararname ve bir dizi düzenleme sonrası olup biteni örnek gösterdi: 
“Bakanlığın merkez teşkilatında müsteşardan şube müdürüne, taşra teşkilatında da il müdürlüğüne kadar tüm kadrolarda bulunanların görevleri hiçbir işleme gerekkalmaksızın sona erdirildi. 
Kararnamede 7 kez ekleme, değişiklik yapıldı. Anayasa Mahkemesi iki ayrı kararlabu değişikliklerin bazı maddelerini iptal etti. 
2014’te Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yapılan değişiklik ile de, bakanlık personeliningörevden alınmaları konusunda yeniden, eskiye oranla daha da genişletilmiş ayrıntılı değişikliklere gidildi. Bakanlık merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu üyesinden grup başkanlığa değin kadrolarda bulunanlar ile bakanlık taşra teşkilatında il müdüründen ilçe müdürüne değin görevler hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erdirildi. Ayrıca, okul, kurum müdürü veya yardımcılık göreviyapan ve görev süresi 4 yıl ve daha fazla olanların görevlerine 2013-2014 ders yılının bitimi ile birlikte son verildi.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 67 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar