Ahmaklık yetmez

Yanlış anlaşıldım! Bu söz; sıyırmanın, bir uçtan öbür uca salınmanın ifadesidir. Herkes, ne söylendiği, ne yazılıp çizildiğinin farkındadır da, o lafı söyleyen ya da yazan...

Yanlış anlaşıldım! Bu söz; sıyırmanın, bir uçtan öbür uca salınmanın ifadesidir. Herkes, ne söylendiği, ne yazılıp çizildiğinin farkındadır da, o lafı söyleyen ya da yazan, kendi sözünü yalanlamaktadır. 
Örneğin, “Bana suikast hazırlığı içindeydiler” diye bas bas bağırmış bir insan, yıllar sonra kendisini “kullanılmışlık”la ya da “ahmaklık”la suçlarsa, geçmişte yalan söylediğini kabul etmiş olur. 
Ama o yalan üzerine, casusluk cemaati Türkiye’nin “kozmik odası”na sokulmuşsa, o odadan neler çıkarıldığı ve kimlere verildiği belli değilse, yine o yalan üzerine ordunun bir birimi kapatılmışsa, o odaya girmesine olanak verilen cemaatçi de bugün soruşturuluyorsa, o yalanı söyleme “ahmaklığı”nı yapanın “ahmaklık”la suçlanması yetmez! 
Hukuk devletinde ahmaklık suç değildir; ama ordunun yurtsever, laik kadrolarının tasfiye edilmesi amacı için casusluğa, hainliğe göz yummak suçtur. O suçu işleyen ya da o suça ortak olan yargılanır. 
Diğer yandan, yobazlık üzerine kurgulanmış bir casusluk cemaatinin cuntası apaçık belliyken “Türkiye’de ordu genellikle laiklik için darbe yapar” benzeri bir düşünceyi açıklayarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye kalkışmak da yalnızca bir ahmaklık olarak değerlendirilemez. 
Ortada bir yalan vardır ve yalanı yalanla örtmek olanaksızdır. Katmerli yalancılığın toplum önünde sergilenmesi gerekir.

Maaş
CIA ajanlarının himmetiyle ABD’ye sığınmış olan Fethullah Gülen’in emekli maaşını kesmişler. 
Yazık olmuş, emekli vaize. 1
2 Eylül faşizmi döneminde, fidan gibi çocukların işkencelerde çığlıklandığı günlerde, Fethullah Gülen, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunurken bile emekli maaşı alıyordu!

Ak devrimin kahramanı
Kozmik odaya, “Bülent Arınç’a suikast girişimi yapıldığı” uydurması ile girilmişti. Giren de, Fethullah Gülen’i “laiklik karşıtı faaliyet” nedeniyle “anayasal düzeni değiştirme” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat ettiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üyesi Kadir Kayan’dı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 168 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar