Ahlat gazetesi

Tarihi ve kültürü açısından önemi pek bilinmeyen Ahlat, Oğuz Türklerinin Anadolu’da ilk yerleştiği yerlerden biridir. Ahlat Kültür Vakfı’nın çıkardığı “Ahlat”...

Tarihi ve kültürü açısından önemi pek bilinmeyen Ahlat, Oğuz Türklerinin Anadolu’da ilk yerleştiği yerlerden biridir. 
Ahlat Kültür Vakfı’nın çıkardığı “Ahlat” gazetesi, yürüttüğü uygar yayın çizgisiyle işte bu değerbilmezliğe karşı 1993’ten beri direniyor. 
Ahlat Kültür Vakfı’nın Kurucu Başkanı İlhami Nalbantoğlu, bilgisunar ortamından da yayın yapan Ahlat gazetesinin yalnızca yurtta değil, tüm dünyada izlendiğini belirtiyor: 
“Gazetemizin yayın hayatına başladığı tarihten günümüze kadar geçen bu 22 yıllık süre içinde büyük mesafeler kat edildi. Ahlat adı, tarihi misyonuna yakışır bir biçimdeevrensel bir boyut kazandı. Okuyucu kitlesi ile bir köprü kuruldu, karşılıklı bir iletişim ortamı yaratıldı.” 
Anadolu’nun üzerine bir karanlık şal örtülürken Ahlat gazetesi ve benzeri yayınlar birer çoban ateşi gibi çevresini aydınlatmaya devam ediyor.

Seçime giderken 
Ankara’daki gelişmelerin ve gelişecek olanların genel değerlendirmesi: 
Kendi kendine sistemi değiştirdiğini ilan eden saraydaki, erken seçime giderken AKP’liler dışında bir siyasinin hükümette yer almasını istemiyor. Dolayısıyla Meclis’teki partilerden temsilcilerin yer alacağı bir seçim hükümetinin kurulması beklenmiyor. 
Bugün Davutoğlu ile görüşecek olan MHP, erken seçim kararını saraydakine verdirmek istiyor. 
MHP ile görüşmeden de bir sonuç alınamayınca Davutoğlu bir azınlık hükümeti kurabilir. Büyük olasılıkla, güvenoyu alamayacağı şimdiden belli bu azınlık hükümeti ile seçime gidilecek.

Yine önseçim 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar