25 yıllık ışık

ÇYDD Ankara Şubesi, bugün Ankara’daki etkinliklerle 25. yılını övünçle kutluyor.Kirası bile üyelerin özverileriyle güçlükle ödenebilen küçücük bir dairede başlayan bu 25...

ÇYDD Ankara Şubesi, bugün Ankara’daki etkinliklerle 25. yılını övünçle kutluyor.Kirası bile üyelerin özverileriyle güçlükle ödenebilen küçücük bir dairede başlayan bu 25 yıllık serüvenin içine neler sığdırılmadı ki... 
“Bir Işık Yakın”, “Anadolu’da Bir Kızım Var” çığlığı yankı buldu, binlerce çocuk Cumhuriyetçi aydınlanma ile ışıdı. Eğitimevi açıldı, yaz okulları, kış okulları, beceri kursları, okuma-yazma kursları açıldı. 
Üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına çözüm arandı, eşya desteği verildi. Kilisli öğretmen Lütfiye Kışlalı Kız Yurdu hizmete sokuldu. Çağdaşlık eğitimi seminerleri düzenlendi. Okullara kitaplıklar kuruldu. Yurdun dört bir köşesinden gelen yardım isteklerine yanıt verilmeye çalışıldı. 
Bu arada, yobazca saldırılara, baskı ve soruşturmalara karşı göğüs gerildi. 
ÇYDD, yaptıkları ile unutulmaz, unutulmayacak. Yetiştirdiği gençlerle Türkiye’nin karanlık gecelerinin ayı ve yıldızı olmaya devam edecek!

Erzurum’dan gelen ses
Her partide olduğu gibi, CHP’de de adaylar ikiye ayrılıyor: Paraşütle inenler, örgütten gelenler. CHP’nin Erzurum 1. sıra adayı avukat Tuncer Aktaş, örgüt emekçilerinden. CHP’li bir aileden geliyor. Erzurum’da, gençlik kollarından başlayarak partide adım adım yükselmiş. 
Aktaş, aday olduğu ilini ve halkını biliyor, tanıyor. Erzurum’un, Türkiye’nin en yoksul üç ilinden biri haline getirildiğinin ayrımında. Gelir eşitsizliğinin de yüksek olduğu ilde hemşerilerinin bir çıkış aradığının bilincinde. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 169 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 49 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar