Danıştay tarafsız, FETÖ’cüler bağımsız!

Saray’daki AKP’linin gözde memurlarından (hukukçu diyemiyoruz, çünkü hukukçu değil, hukuk okumamış) Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yandaş basına dedi ki: “Bakın...

Saray’daki AKP’linin gözde memurlarından (hukukçu diyemiyoruz, çünkü hukukçu değil, hukuk okumamış) Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yandaş basına dedi ki: 
“Bakın, yargı taraflı deniyor. Ben Danıştay Başkanı olarak sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı.” 
Elimizde, iki TRT çalışanına ilişkin bir Danıştay kararı var. TRT çalışanları, haksız, hukuksuz görevden alındıkları için 2009’da yürütmeyi durdurma istemişler. Danıştay 5. Dairesi, tam 8 yıl 4 ay sonra karar vermiş: 
“Yürütmeyi durdurma isteminin reddine...” 
Dosyadaki bir sürü eksik, gedik de cabası... 
Davacı TRT çalışanları kim tarafından görevden alınmış? 
Dönemin personelden sorumlu TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu tarafından. 
Koyuncu’yu kim getirmiş oraya? 
Dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin. 
TRT’deki FETÖ yapılanması ile ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemeleri’nde görülen iki ayrı dava var. Bu davaların iddianamelerinde (İddianame No: 2017/3669 ve İddianame No: 2017/2271) açıp baktığınızda, bu iki kişiden Ahmet Koyuncu’nun ismi 49 kez, İbrahim Şahin’in ismi de 30 kez geçiyor. Her iki iddianamedeki ifadelere bakılırsa; FETÖ, TRT Genel Müdürlüğü’nde 2008 yılından beri faaliyette. Örgütün lideri, 2008 yılında İçişleri Bakanlığı’nda müfettiş iken Genel Müdür İbrahim Şahin tarafından TRT’ye idari müdür yardımcısı olarak atanan Ahmet Koyuncu. Genel Müdür İbrahim Şahin, tüm yetkiyi Ahmet Koyuncu’ya vererek FETÖ’nün TRT yapılanmasına neden olmuş. Çok sayıda FETÖ’cü bunların zamanında TRT’ye alınmış. 
İddianamedeki bir ifadeye göre, “2008-2013 yılları arasında yapılan atamalar sonrasında TRT adeta FETÖ’nün çiftliğine dönmüş.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024 | 70 Okunma Özgür Özel’in Dikkatine! 16 Mart 2024 | 281 Okunma Yerel Seçimlere Doğru Anadolu 09 Mart 2024 | 168 Okunma Yaşama Sevincimizi Yok Edemezler 02 Mart 2024 | 48 Okunma Kötülüğün Sorumluları 24 Şubat 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar