İran yönetimi ektiğini biçiyor

İran, yeni yıla ciddi çalkantılar ile giriyor. İran yöneticileri kuvvet kullanarak olayları bastırmaya çalışacak… İnsanların kafalarına bastıra bastıra belki geçici olarak...

İran, yeni yıla ciddi çalkantılar ile giriyor. İran yöneticileri kuvvet kullanarak olayları bastırmaya çalışacak… İnsanların kafalarına bastıra bastıra belki geçici olarak yatıştırabilirsiniz ama halkın rahatsızlıklarına neden olan, onları sokaklara dökmeye götüren sebepleri ortadan kaldıramazsanız o zaman yaptıklarınız kalıcı olmaz ve er ya da geç halk sizi cezalandırır.

Dört gündür İran’da olaylar durulmuyor. Ekonomik kriz için devam eden protesto gösterileri hükümet karşıtı gösterilere dönüştü. Göstericiler Arak Valiliğini ele geçirdi. Ayrıca göstericiler Hüramabad şehrinde belediye binasını yaktı. Ülke genelinde internet bağlantısının rejim güçlerince kesildiği belirtiliyor.

İran uzun zamandır Pers yayılmacılığı sergiliyordu ama o kadar Irak, Yemen ve Suriye işlerine daldılar ki sonunda kendi ülkelerini ihmal ettiler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​TÜRKİYE ÇOK FEDAKÂR, FİLİSTİNLİ FARKINDA MI? 31 Ekim 2023 | 757 Okunma ​İSRAİL HAMAS'IN ELİNDEKİ YENİ İMKANLARDAN ÇEKİNİYOR… 18 Ekim 2023 | 1.419 Okunma İsrail kötü yakalandı, istihbarat fiyaskosu 08 Ekim 2023 | 1.238 Okunma ​PKK-PYD FENA KAŞINDI, ABD İSE KENARA SIKIŞTI 07 Ekim 2023 | 719 Okunma ​DÜNYADA VE YURTTA YEPYENİ BİR TÜRKİYE 02 Ekim 2023 | 219 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar