ABD Barcelona'yı kınasa ne olur?

DEAŞ yine iş başında… İspanya'da Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barcelona ve güneyindeki sahil kasabası Cambrils'de araçlarla düzenlenen saldırılarda 14 kişi öldü, 100'den fazla kişi de...

DEAŞ yine iş başında… İspanya'da Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barcelona ve güneyindeki sahil kasabası Cambrils'de araçlarla düzenlenen saldırılarda 14 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.  

Perşembe öğleden sonra beyaz bir kamyonet, Barcelona'nın merkezindeki ünlü La Rambla Caddesi'nde gezen insanların arasına daldı. 1.2 kilometre uzunluğundaki cadde turistlerle doluydu. Kamyonet şoförü mümkün olduğunca fazla insana çarpmak için zig zaglar çizerek ilerledi. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı.

Saldırıyı, Irak Şam İslam Devleti (DEAŞ) örgütü üstlendi. 

Barcelona'daki saldırıdan yaklaşık 8 saat sonra bu kez kentin 110 kilometre güneybatısındaki popüler sahil kasabası Cambrils'de yine bir araç günün ilk saatlerinde yayaların üstüne sürüldü. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Terörden en fazla dayak yiyen Türkiye saldırıları kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler de yer aldı: "Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya'yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​TÜRKİYE ÇOK FEDAKÂR, FİLİSTİNLİ FARKINDA MI? 31 Ekim 2023 | 757 Okunma ​İSRAİL HAMAS'IN ELİNDEKİ YENİ İMKANLARDAN ÇEKİNİYOR… 18 Ekim 2023 | 1.419 Okunma İsrail kötü yakalandı, istihbarat fiyaskosu 08 Ekim 2023 | 1.238 Okunma ​PKK-PYD FENA KAŞINDI, ABD İSE KENARA SIKIŞTI 07 Ekim 2023 | 718 Okunma ​DÜNYADA VE YURTTA YEPYENİ BİR TÜRKİYE 02 Ekim 2023 | 219 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar