Liselilerin makineli tüfek gibi soruları

Malatya 6'ncı kitap fuarına katılmak için geldiğim Malatya’da tıpkı gelirken karşılaştığım insanların sürekli soru sorma yağmuru burada da devam etti.  Benim için son derece öğretici bir...

Malatya 6'ncı kitap fuarına katılmak için geldiğim Malatya’da tıpkı gelirken karşılaştığım insanların sürekli soru sorma yağmuru burada da devam etti. 

Benim için son derece öğretici bir üç gün oldu. Karşılaştığım, görüştüğüm ve fuar kapsamında gittiğim okul ile derneklerde görüş alışverişinde bulunduğun her yaştan insandan çok şey öğrenme fırsatını da yakaladım. 

Önce Malatya’nın köklü derneklerinden Meşale Derneği’nde orta yaş ve üstü dostlarla uzun bir tartışma fırsatı yakaladım 

Meşale Derneği’ndeki dostların bilgi birikimi beni bir hayli şaşırttı. Türkiye ve bölge ile alakalı ne olup bittiği konusundaki düşünceleri ve ne yapılmalı diye dertlenmeleri yoğun bir duygu atmosferiyle orada bulunan onlarca insanı bu ülkenin kaderiyle kendi yüreklerini içselleştirmeleri ve sordukları sorularla ya da sorular içerisine serpiştirdikleri zeka dolu cevaplarla tıpkı İstanbul’a gelirken gençlerin beni zorladıkları durumun aynısını burada da bana yaşattılar. 

Özelikle de Kürt meselesinde PKK'nın ve HDP 'nin almış olduğu tavır derin bir öfkeye neden olmuş niçin ve niye sorularında ne PKK'nın ne de HDP 'nin  derdinin Kürtlerin herhangi bir acısı ya da hayalini öncelemedikleri, önemsemedikleri daha da ileri böyle bir dertlerinin olmadığı konusunda hemfikir olduklarını gördüm. 

Ne olursa olsun ve ne yaşanmış ise yaşansın bir daha asla silaha başvurmamalıydı PKK bu Türkiye’ye ve bu ülkede yaşayan herkese en büyük kötülüğü yapmaktır ve günahtır diye sert eleştirilerini dile getirdiler. Hele ki ‘7 Haziran gibi bir siyasî kazanımdan sonra silah bir cinayettir’ dediler ve ‘Kürtler bunu hiç bir zaman af etmemelidir’ sözünü sık sık tekrar etme ihtiyacını dile getirdiler. 

Devletin ve iktidarın bu meseleyi siyasî zeminde tutma iradesini kalıcılaştırmasını çünkü referandumda Kürtlerin ortaya koyduğu tavırda aslında böyle okunmalı ve görülmeli diye ortak tespitte bulundular. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gri'yi öldürmek! 28 Aralık 2017 | 1.629 Okunma Gendalî; Yolsuzluk ve Şiddet 25 Aralık 2017 | 1.262 Okunma Kürt sorunu ve bir sosyal çözüm modeli 23 Aralık 2017 | 2.021 Okunma Ne kazandık elimize ne geçti-3 21 Aralık 2017 | 1.598 Okunma Ne Kazandık Elimize Ne geçti (2) 18 Aralık 2017 | 1.288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar