Herkesin bildiği sır!

İlginç zamanlardan geçiyoruz. Kimi zaman tüm bildiklerimiz yalan olacakmış gibi bir his kaplar içimizi! Öyle karmaşık ve birbirleriyle hiç alakası yokmuş gibi görünen tonlarca bilginin aslında tek bir zincirin...

İlginç zamanlardan geçiyoruz. Kimi zaman tüm bildiklerimiz yalan olacakmış gibi bir his kaplar içimizi! Öyle karmaşık ve birbirleriyle hiç alakası yokmuş gibi görünen tonlarca bilginin aslında tek bir zincirin halkaları olduğunu fark etmek insanı derinden sarsıyor. 

Kim kimdir, niçin ve neden soruları anlamsızlaşıyor. Bu hızlı akan kısa zaman diliminde. 

Yalanın böylesine itibar gördüğü ve neredeyse doğru'dan cüzzamlıymış gibi kaçınıldığı, adını koymakta zorlandığım dondurulmuş zamanlar hissî veren bu puslu günlerde bir şeyleri sorgulamak bir hayli zor.

Bilgiye ulaşmak bakımından söylemiyorum tam tersi bilginin beni gör diye umut ettiği bir dönemde yaşıyoruz. Lakin ulaştığınız bilginin gerçekliği daha size gelmeden çürüme ihtimali öyle yüksek ki bunu değerlendirme diye bir şansa sahip olamıyorsunuz. 

Hal böyle iken!

Bir şeyleri tahlil ve analiz süzgecinden geçirmek, iğne deliğinden deveyi geçirmek gibi bir hüner ister galiba...

Bu kaygı ve endişeye neden kapıldığım meselesine.

Yeni Şafak gazetesinin “15 Temmuz Darbe Girişimini” haber veren binbaşının ifadelerini yayınlamasıyla ortaya çıkan vahim durum ile, bu ifade üzerinden Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin yaptığı araştırmada ve bu araştırma sırasında ordu içerisinde kim kimdir sorularını sordukları sıralı alt komutanlardan almış oldukları cevaplar tüm bildiklerinizi unutun komutu gibi beyinde çivi gibi duruyor.

Kara Kuvvetleri komutanı soruyor bunları tanıyor musun? Kimler cemaatçi. Aldığı cevap aslında yüzlerce kitaba sığdırılacak bir cevap: "Komutanım ben inançlı biriyim kimsenin günahına girmeyeyim ama bu komutanlığımızdaki kritik görevde olan komutanların hepsi onlardan deniliyor."

Bir diğer komutan ise “Bu binbaşı onlardan ama son dönemde araları iyi değildi” diyor. 

Düşünebiliyor musunuz? Ordu içerisinde herkes kim kimdir sorusunda yeteri kadar bilgiye sahip hatta ne zaman ilişkilerini kestikleri konusunda da.

Ordunun en kritik noktalarını ele geçirmiş bir FETÖ yapılanması var ve herkes biliyor ama resmi söylemde böyle bir şeyin varlığı sürekli inkar ediliyor. 

Herkesin bildiği bir sır! 

Herkesin konuştuğu bir sır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gri'yi öldürmek! 28 Aralık 2017 | 1.629 Okunma Gendalî; Yolsuzluk ve Şiddet 25 Aralık 2017 | 1.262 Okunma Kürt sorunu ve bir sosyal çözüm modeli 23 Aralık 2017 | 2.021 Okunma Ne kazandık elimize ne geçti-3 21 Aralık 2017 | 1.598 Okunma Ne Kazandık Elimize Ne geçti (2) 18 Aralık 2017 | 1.288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar