Yıllar geçer, ihtimaller azalır

Hayatın neler getireceğini ve kimleri karşımıza çıkaracağını bilemeyiz. Bir vesile olur ve uzak yaşamlar yakın kılınır.Arşivimde birikmiş yüzlerce mektuptan biri. 28 Nisan 2001 tarihinde Ankara’dan...

Hayatın neler getireceğini ve kimleri karşımıza çıkaracağını bilemeyiz. Bir vesile olur ve uzak yaşamlar yakın kılınır.

Arşivimde birikmiş yüzlerce mektuptan biri. 28 Nisan 2001 tarihinde Ankara’dan gönderilmiş. Gönderen Furkan Çalışkan. Mektup “henüz on dokuz yaşındayım” diye başlıyor. Bu genç kardeşimizin bir gayesi var.

Kırklar dergisindeki ilk şiiri bu mektuptan üç ay sonra yayınlandı. (Batan Gemi Yemini, Temmuz 2001, sayı 14) Böylece Ahmet Edip Başaran, Emel Özkan, İsmail Kılıçarslan, Mustafa Akar, Osman Toprak, Saadettin Acar, Sait Yavuz gibi dergimizin desteklediği gençlerden biri oldu. Bu isimlerin hâlâ bir ve beraber olması, benim için büyük sevinç kaynağıdır.

Temmuz ayının son günlerinde ikinci mektubu geliyor: “Amacım şiirlerimi birçok yerde yayınlatıp ismimi duyurmak değil.” Üçüncü mektubu Fatih semtinden: “Artık İstanbul’da yaşıyorum. Sizinle ve diğer arkadaşlarla tanışmayı çok arzu ediyorum.” Yüksek tahsil için İstanbul’a gelmiştir.

Furkan Çalışkan’ın ilk şiir kitabı Kabahatler Kanunu 2009 yılının mayıs ayında çıktı. (Profil Yayınları.) Şiirinin yayınlanmasından sekiz yıl sonra. O zamana göre başarı sayılabilir. Şimdi bu işler biraz daha kolay hale geldi.

Bu sırada inşaat mühendisi oldu. Bende unuttuğu şiir kitabının içinden çıkan dozer fotoğrafını unutamam. Ağır iş makinesi ve şiir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 510 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar