Seçimden sonra

Bereket meselesini rakamla izah edemeyiz. Misal: Ankara ve İstanbul’da ilçe belediyelerinin önemli bir kısmı kazanıldı. İl genel meclislerinde çoğunluk sağlandı. Buna rağmen büyükşehirlerin biri kaybedildi...

Bereket meselesini rakamla izah edemeyiz. Misal: Ankara ve İstanbul’da ilçe belediyelerinin önemli bir kısmı kazanıldı. İl genel meclislerinde çoğunluk sağlandı. Buna rağmen büyükşehirlerin biri kaybedildi, diğeri de sıkıntılı durumda.

Hem eğri oturmayalım, hem doğru konuşalım: Bir şeyin kıymetini bilmez, onu hor kullanırsanız, mutlaka elinizden alırlar. Kaybedersiniz. Buradan söyleyelim: Aslına bakarsanız, her iki şehri de uzun zaman önce kaybetmiştik. Seçimler vesilesiyle şimdi farkına varıyoruz. Adı konuluyor.

1994 yılının mart ayında, İstanbul zaferini kutlayan heyecanlı gençlerden biriydim. Çocuklar gibi şendik. Bir mucizenin şahitleri olmuştuk. Çeyrek asır sonra o günleri düşünüyorum. Herkes yanındakinden emindi. Hakikatli bir kardeşlik vardı. Yani birbirimizi Allah için seviyorduk.

Sonra insanların (safların) arasına imkân ve kibir girdi. Öne çıkan geriye bakmaz, eski çevresini beğenmez oldu. Kardeşlik duygusu, yerini menfaat dayanışmasına bıraktı. Birbirimizin etiyle beslenmeye başladık. Siyaset ve edebiyat dünyasının son birkaç yılına bakmak, bize çok şey söyleyecektir.

Gönüllere dokunmayı unuttuk. Projelerden bahsetmekten, nasılsın diye sormaya vakit kalmadı. Sahi, nasılsın, iyi misin, bir ihtiyacın var mı? Bu soruyu bana en son, on yıl kadar önce, Süleyman Çobanoğlu sormuştu. Cevabımı şiirde de kullanmıştım: Hiç iyi değilim, sordun diye söyledim.

Savunduğumuz değerlere karşı yabancılaştık. Bizden olana yabancı gibi davrandık. Olmayana ise hürmetlerimizi sunduk. Onlara yer açmak için birçok emektar ve fedakâr kardeşimizi yerinden ettik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 509 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 576 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.018 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar