Şahit Yazılmak

15 Temmuz, kötülüğe karşı iyiliğin, çirkinliğe karşı güzelliğin, ihanete karşı sadakatin mücadelesiydi. Peki, bu acımasız darbe girişimi edebiyat dünyamızda nasıl bir...

15 Temmuz, kötülüğe karşı iyiliğin, çirkinliğe karşı güzelliğin, ihanete karşı sadakatin mücadelesiydi. Peki, bu acımasız darbe girişimi edebiyat dünyamızda nasıl bir karşılık buldu? Yankılar ne şekilde oldu?

Darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren birçok edebiyatçının sosyal medya üzerinden tavrını kesin bir biçimde ortaya koyduğunu söylemeliyiz. Aynı cesareti ve netliği bütün isimlerde göremesek de.

Hemen ertesinde, köşe yazarlığı da yapan edebiyatçıların tartışmasız duruşuna şahitlik ettik.

15 Temmuz sürecinde edebiyat dergileri büyük ölçüde iyi sınav verdi. Ayasofya, Ay Vakti, Bir Nokta, Dil ve Edebiyat, Cins, Fayrap, Hece, İtibar, İzdiham, Karabatak, Mahalle Mektebi, Şiar, Temmuz, Türk Edebiyatı, Yılkı ve Post Öykü ilk akla gelenler. Genç kardeşlerimizin çıkardığı Miftah, Kayra, Hayal Bilgisi gibi birçok dergiyi, fanzini de unutmayalım.

Adnan Menderes, Aydın ve Giresun üniversiteleri, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Diyanet, Yunus Emre Enstitüsü 15 Temmuz’la özel olarak ilgilenen kurumlar arasındaydı. Dergi, bülten, kitap ve sempozyumlarla.

Anadolu Ajansı’nın Yıllık 2016, Başbakanlık Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye 2016 çalışmaları da kütüphanemizdeki yerlerini aldılar. 15 Temmuz ihanet kalkışmasına geniş yer ayırdıkları için.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 509 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 576 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.018 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar