Kıymetli bir çabaya şahitlik etmek

Perşembe akşamı, İmam Hatipliler Derneği’nin (ÖNDER) Kültür Sanat Ödülleri töreni vardı. Yeni isimler, tanıdık simalar ve eski dostlar. Medya hariç, camia oradaydı diyebilirim.Üç evladım imam...

Perşembe akşamı, İmam Hatipliler Derneği’nin (ÖNDER) Kültür Sanat Ödülleri töreni vardı. Yeni isimler, tanıdık simalar ve eski dostlar. Medya hariç, camia oradaydı diyebilirim.

Üç evladım imam hatip lisesini bitirdi. Dördüncüsü de yeni ‘Bismillah’ dedi. İmam Hatipliler Derneği’nin gönlümdeki yeri yüksek ve derindir. Allah onlardan razı olsun.

Program oldukça etkileyici bir tanıtım filmiyle başladı. Emek mahsulü bir iş olmuş. Arşiv gayet iyi kullanılmış. Hazırlayan arkadaşları tebrik ederim.

Salonda, ülkemizde yaşayan bütün kuşakları bir arada görüyoruz. Yanımdaki koltukta Celâleddin Ökten’in evladı Fatıma Züheyra Hanım (85) oturuyor. Mehmet Akif’in torunu Selma Argon Hanım da burada (73). Fidanlar arasından yükselen anıt ağaçlara benziyorlar. Zeki Kuşoğlu’nun bu sözünü şimdi değilse ne zaman iktibas edeceğiz? “Gençken yaşlılarla, yaşlıyken gençlerle sohbet edin. Birincisinde öğrenir, ikincisinde öğretirsiniz.”

Açılış konuşmalarını dinliyoruz. Kültür ve sanata niçin önem vermemiz gerektiği anlatılıyor. Şiir, milletin ve memleketin kurucu unsurlarından biridir. Bunu tekrar anlıyoruz. İnsanlar gidiyor, eserler kalıyor.

Sayın Ahmet Davutoğlu, özenle ve ciddiyetle hazırlanmış konuşmasında şunu söylüyor: “Moğollar Bağdat’ı yıktılar ama İslâm medeniyetini yıkamadılar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar