Kirli dil, kibirli hâl

Ülkemizi yıllarca tek parti sistemi ve tek adam zihniyetiyle yönetenler, şimdi bir başkasına “diktatör” diyor. Elbette inandırıcı değiller.Biz bu kirli dili ve kibirli hâli çok iyi tanıyoruz. Bunların en...

Ülkemizi yıllarca tek parti sistemi ve tek adam zihniyetiyle yönetenler, şimdi bir başkasına “diktatör” diyor. Elbette inandırıcı değiller.

Biz bu kirli dili ve kibirli hâli çok iyi tanıyoruz. Bunların en kibarı, en şair ruhlusu bile milletin seçtiği bir hanıma had bildirmeye kalktı. Linç davetinde bulundu. Nitekim linç ettiler. Böylece ‘demokrasi güvercini’ unvanını kazanmış oldu. Ölünün arkasından konuşmuş sayılmıyoruz, çünkü hayattayken daha keskin ifadeler kullanmıştık.

Bunların en yerlisi bile milletin seçtiği bir lidere birkaç kez ‘Menderes’ göndermesi yaptı.

İşin aslı: Müslümanların bu ülkede söz sahibi olmasını, tayin edici kararlar almasını hazmedemiyorlar. İrticayla mücadele adı altında onlarca yıl kimlerle, hangi inançla mücadele edildi?

Birinci tehdit olarak görülenler, bugün ülkeyi yönetiyor. Bu hakikati kabullenmeleri biraz zaman alacak. Alsın. Meselenin esası: Dinci diyemedikleri için faşist diyorlar.

İnsanımızın kayda değer bir iş başaracağına nedense inanmıyorlar. Darbe girişiminin bastırılmasına “tiyatro” demeleri bundan. Akıllarınca gölgelemiş oluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar