İbrahim Karagül için

İbrahim Karagül’ün ilk birkaç yazısını okuduktan sonra ‘bu isme dikkat’ diye yazmıştım. Hâlâ aynı yerdeyim. Yirmi yıl oldu, oluyor.Karagül, dış haberler editörlüğü de...

İbrahim Karagül’ün ilk birkaç yazısını okuduktan sonra ‘bu isme dikkat’ diye yazmıştım. Hâlâ aynı yerdeyim. Yirmi yıl oldu, oluyor.

Karagül, dış haberler editörlüğü de yapmıştır. Vazifesi sırasında birinci başarısı, İslâm âlemiyle ilgili gelişmelere dışardan değil, içerden bakması olmuştur. Bu mesele mühim. Hayli uzun bir zaman, kardeşlerimiz hakkındaki haberleri yabancı ajanslardan takip ettik. Kullandığımız birçok kavram batı dünyası tarafından üretilmişti. Radikal İslâm gibi. Günümüzde bu akış büyük ölçüde değişmiştir.

İbrahim Karagül’ün yirmi yıllık çabasının özünü bir kitap olarak elimizde tutuyoruz: Tanklar Kâbe’ye Dayanmadan. (Ketebe Yayınları, Mart 2018.)

Gazete yazılarının kaderi çoğunlukla aynıdır. Günlerinde kalır, uzun ömürlü olamaz, yarını pek göremezler. Kayıt düşmek, şahitlik etmek ise başkadır. Yazılar dönemini yansıtan önemli bir vesikaya dönüşürler.

İşte: Daha önce okuduğum yazıları kitap hacminde yeniden okuyorum. Eskimemişler. Sıcaklığını koruyorlar.

İbrahim Karagül’ün yazılarında tekrar ifadelere sık rastlıyoruz. Fakat buna, kendini tekrar etmek diyemeyiz. Coğrafyamızda benzer olaylar ve aynı oyunlar sürekli tekerrür ediyor. Bütün mesele bu. Kimi kavram ve kalıpları fazla kullanmak, konuyu pekiştirmek gayesi taşır. Altını belirgin bir şekilde çizmiş oluruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar