Gönül seferberliği

Belediye başkan adayları büyük ölçüde açıklandı. İsimler üzerinden birtakım okumalar yapmak mümkün. Gerek var mı, bilemedim.Yıllar önce kurduğumuz bir cümle: ‘Artık...

Belediye başkan adayları büyük ölçüde açıklandı. İsimler üzerinden birtakım okumalar yapmak mümkün. Gerek var mı, bilemedim.

Yıllar önce kurduğumuz bir cümle: ‘Artık arkadaşlıklar değil, ittifaklar devrindeyiz.’ Bu bize yeniden bir şey söylüyor olabilir.

Adalet, sadece mahkemelerden, yani yargı sisteminden ibaret olamaz. Yere atılmış bir ekmek parçasını kaldırmak da adalete dâhildir. İşte bu kadar geniş bir daireden bahsediyoruz.

Hizmet bahsi de böyledir. Belediyecilik; çöpleri gününde almak, yolları asfaltlamak, çevre düzenlenmesi yapmak, resmi işlemleri halletmek değildir sadece. Anlatmaya çalışalım: Köprüler, tüneller ve modern yollar araçlar içindir. İnsan ihmal edilirse, bunların pek bir kıymeti kalmaz.

Mühim ve kalıcı olan, gönüllere dokunmak, milletin sinesinde yer etmektir. Bir ilave: İtimat etmediğimiz kişilere gönlümüzü açmayız.

Refah Partisi’nden günümüze değin olan şudur: Halkımızın büyük çoğunluğu, kendisine tepeden bakan, hor gören, hassasiyetleri dikkate almayan, imkânları dar bir çevreyle paylaşan zihniyete tepki olarak siyasi tercihini kullanmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 582 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar