Bir kütüphane kurmak

Dünyanın işleri ikiye ayrılır: Yalan dünyanın yanlış işleri ile yalan dünyanın doğru işleri. Kitap almak, okumak ve bir kütüphane oluşturmak; yalan dünyanın doğru işleri bölümüne...

Dünyanın işleri ikiye ayrılır: Yalan dünyanın yanlış işleri ile yalan dünyanın doğru işleri. Kitap almak, okumak ve bir kütüphane oluşturmak; yalan dünyanın doğru işleri bölümüne giriyor.

Kişisel kütüphane, kendine mahsus bir dünya demektir. Yuva kurmak gibi.

Sadece yazmak değil, okumak da yetenek istiyor. Sistemli olmak ve doğru kaynaklara yönelmek gerekiyor. Yanlış yol, doğru insanlarla bile yürünmez.

Genç kardeşlerimiz için söyleyelim: Mesela şiir, bir yere kadar duyguyla gidebiliyor. Fakat yazı, tamamen kültür işidir. Başlangıçtan itibaren masaya oturmanız kaçınılmazdır. Masanın bir diğer anlamı da oda ve kütüphanedir. Böylece bütünlük sağlanmış olur.

Hayatımızı ve ilişkilerimizi şekillendiren nedir? Derdimiz, ilgimiz, önceliğimiz. O halde kendimize yönelteceğimiz ilk soru şudur: Ne yapmak istiyorum? Sorunun cevabı size bir okuma listesi sunacaktır.

HEVESİN KÜLTÜRE DÖNÜŞMESİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 510 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar