Başkalarını karalamak, bizi daha beyaz yapmaz

Erken seçim kararı alındı. Yeniden tarihi günlerin içindeyiz.Ülkemizde yapılan her seçim hayatî öneme sahiptir. Bunun birçok nedeni var elbette. Türkiye’nin stratejik konumu, toplumun durumu...

Erken seçim kararı alındı. Yeniden tarihi günlerin içindeyiz.

Ülkemizde yapılan her seçim hayatî öneme sahiptir. Bunun birçok nedeni var elbette. Türkiye’nin stratejik konumu, toplumun durumu, bağımsızlık çabası, dışardan yönlendirilmeye müsait grupların varlığı vs.

Fikrî olarak ortadan ikiye bölünmüş bir toplumda yaşıyoruz. Ayrı dünyaların mensupları gibiyiz. Misal: Seçimi iktidarda olanlar değil de olmayanlar kazandığı vakit, mevcut dış politikamız tam tersi istikamette değişebilir. “Türkiye mazlumların, darda kalanların, zorda olanların yurdudur” diyebilecek miyiz?

Erken seçim kararı açıklanır açıklanmaz, sosyal medya olumsuz mânada hareketlendi. Niyet okuma ve haddini bildirme sezonu açıldı.

Herhangi bir konuda kanaat belirtmek, her geçen gün daha zor hale geliyor. Bekliyorlar.

Bizim gibi düşünmüyor, konuşmuyor, yazmıyor diye insanlara kızamayız. Onları rencide etmek gibi bir yola giremeyiz. Usûlü ve uslübu korumak kaydıyla itiraz edebilir, eleştiri getirebiliriz. Buna kimsenin diyeceği olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 510 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar