Aklı karışıklar için kılavuz

Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı için ‘işgal’ diyenler var. Bu kimseler fetih ile işgal arasındaki farkı bilmiyor olabilir mi? Sanmıyoruz.Gerçi bu operasyon ne işgal girişimi ne fetih...

Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı için ‘işgal’ diyenler var. Bu kimseler fetih ile işgal arasındaki farkı bilmiyor olabilir mi? Sanmıyoruz.

Gerçi bu operasyon ne işgal girişimi ne fetih teşebbüsüdür. Temizlik yapılıyor. Kurulmak istenen terör devletinin önü kesiliyor. İşgalciler etkisiz hale getiriliyor. Beldeler sakinlerine, gerçek sahiplerine kavuşuyor.

Birkaç gündür fetih ile işgal arasındaki farkı düşünüyorum. Notlar alıyorum.

Fetih, Allah’ın rızasını kazanmak için yapılır. İşgal ise dünya menfaatleriyle ilgilidir.

Fetih şenlendirir, hayat verir. İşgal yok eder, öldürür. Biri yapıcı, diğeri yıkıcıdır.

Türklerin Anadolu’yu fethinden sonra neler yaşanmıştır? Coğrafyanın Rum ve Ermeni ahalisi, asırlar boyunca varlıklarını ve kültürlerini sürdürmüş, inançlarını korumuşlardır. Kıyım veya büyük ölçekli yerinden edilme olayı olmamıştır. Birinci Cihan Harbi’ndeki ihanete ve Millî Mücadele’nin ardından gerçekleşen mübadeleye kadar müşterek bir yaşam devam etmiştir. Hatta misyonerlik çalışmalarına bile izin verilmiştir. Evet, özgüven.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar