İyi işler, güzel eserler

Gündem yoğun, yorucu, değişken. Nefeslenmek için kitaplara, dergilere yöneliyorum. Edebiyat ve fikriyat alanında verimli günlerden geçiyoruz. Şair ve yazarlarımız, kıymeti ileride daha iyi anlaşılacak eserler vermeye...

Gündem yoğun, yorucu, değişken. Nefeslenmek için kitaplara, dergilere yöneliyorum. Edebiyat ve fikriyat alanında verimli günlerden geçiyoruz. Şair ve yazarlarımız, kıymeti ileride daha iyi anlaşılacak eserler vermeye, metinler üretmeye devam ediyor.

Beğendiklerini kendine saklayan, beğenmediklerini ise dile getiren bir kimse değilim. Bu köşede, fırsat buldukça hakikatli işlere ve kayda değer eserlere yer vermeye çalışıyorum.

SİS SEYAHATNAMESİ

Kayseri merkezli Şehir dergisi önemli metinler yayınlamaya devam ediyor. İşte bunlardan biri: Ahmet Nazif Efendi’nin yeni bulunan Sis Seyahatnamesi. İmza: Serdar Kozan.

Malum nedenden dolayı en çok isim değişikliğine Adana ve civarında gidilmiştir. Misis: Yakapınar, Sis: Kozan, Zeytun: Süleymaniye, Haçin: Saimbeyli, Mağara: Tufanbeyli olmuştur mesela. 1908 tarihli Sis Seyahatnamesi’ni kıymetli kılan, gezinin Nisan 1909 Adana Ermeni Olayları arifesinde yapılmış olmasıdır. Otuz iki sayfalık seyahat defteri, inşallah bir an önce kitap olarak yayınlanır da okuruz.

Yazıdan bir cümle: “Sis Seyahatnamesi’nin bulunması Allah’ın bir lütfuyla gerçekleşmiştir.” Soyadı Kozan olan bir yazarın Sis’le ilgili bir buluş yapması, ne güzel bir nasiptir böyle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar